Ezt a kitűnő süteményt az első Amerikai hölgyek már az 1800as évek végétől készítik, és írásos recept őrzi. Íme az eredeti recept, amit én egy nagyon kedves főnökömtől kaptam.

image_35.jpg


Hozzávalók:

  • 180 gramm liszt
  • 320 gramm cukor
  • 12 db tojásfehérje 
  • 1 tk.  borkősav
  • 1/2 tk. vanília aroma
  • 1/2 tk.  mandula aroma 
  • 1/4 tk. só

 

image_31.jpg

Elkészítés: 

A tojásfehérjét  robotgépbe tesszük, és kis fokozaton elindítjuk. Hozzáadjuk a  Borkősavat, a vaníliát, és a  mandula aromát.

Szitáljuk át a lisztet, cukrot sót, legalább ötször. (ez nagyon fontos ettől lesz szép levegős a tésztánk)

Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékhez. ( ne törjük, hasonlóan  mint a mi piskótánkat)

A sütőt előmelegítjük 165C-ra  ez az én gázsütőmön 3as fokozat  és kb. 40- 45 perc alatt megsütjük.

Olvasztott vajjal vékonyan kikenjük és lisztezzük  a formánkat (ez lehet egy kuglóf forma is ) 

Sülés után, fejjel lefelé fordítva  teljesen kihűtjük, hidegre!

Miután kihűlt körbevágjuk  és kivesszük a formából.

 

Ajánlok  hozzá  egy  friss eperszószt, amit  úgy  készítünk, hogy párszem epret  porcukorral  leturmixolunk.  Átforraljuk, majd egy pillanatra darabolt epret dobunk bele, ezzel már nem forraljuk tovább. Kihűtjük, és már is tálalhatunk.

image_33.jpg

 


image_34.jpg

Tipp:

(legjobb már előtte  elkészíteni, hogy azonnal  tudjuk bepakolni a pocónkba :) mert nagyon  finom és csábító!

Készítünk egy finom cappuccinot, és élvezzük a mennyei ízeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr625222495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agigilanyi 2013.04.21. 19:39:52

A mai napon az angyalokkal desszertezünk :)
süti beállítások módosítása