photo 4-2_8.JPG

 

guacamole  Azték eredetű, avokádóból készült pikáns étel. A mexikói konyha mindennapos fogása, de egész Amerikában és a világ több részén is kedvelik.

Sokféleképpen készítik, ez egy alap recept amit megosztok veletek.

Van amikor süti helyett, csak úgy rágcsálna  valamit a család,  ekkor vetem be ezt a nagyon ízletes deepet.

 

 

photo 9_1.JPG

 

Hozzávalók:

 

4db avokádó körte

8 kisméretű paradicsom  vagy  4db normál méret

2 ek citrom facsart leve vagy zöld citrom

2 gerezd fokhagyma 

1 ek vöröshagymakrém vagy 1 kis fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva

2kk őrölt kömény

só, bors, ízlés szerint

1csom friss koriander apróra vágva  vagy 2 tk szárított

2csom. tortilla chips

 

  

photo 1-6.JPG

 

Elkészítése:

Az avokádókat meghámozom  magjától  megszabadítom,  majd  egy tálban apróra töröm villával.

 A paradicsomokat kis kockákra vágom, hozzáteszem a vöröshagymakrémet, a  fokhagymát átnyomom a  présen, majd  hozzáfacsarom a citrom levét és bele a sót, borsot, vágott koriandert. Alaposan összekerjük. 

Ilyen gyorsan meg is vagyunk vele :)  Már csak egy nagy tálat rakjuk körbe tortilla chipsel  és mártogassuk bele az ízletes avokádó dipbe.

 

 

photo 7.JPG

 

Ui: Még tökéletesebb lesz ha hagyunk neki egy kis időt a hűtőben  összeérni az ízeknek . 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr516610397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása