photo 5-6.JPG

 

Szeretem az őszt az ezernyi színével, a  narancstól a mély bordóig, a finom ételek és a fahéjas, szegfűszeges sütemények  illatával együtt. Ilyenkor kerülnek elő a sütőtökös sütikék. 

Most egy egyszerű sütőtökös tekercset készítek, ami sajtkrémmel lesz töltve. A krémet lehet más sütikékben is használni ;)

 

 

photo 1-3_9.JPG

1, ( A sütőtökpürét úgy készítjük, hogy a kanadai sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, felaprítjuk, és a 7-es gáz fokozaton puhára sütjük. Lenyúzzuk a megbőrösödött tetejét és héját. A puha sütőtököt egy edényben összeturmixoljuk. Az így kapott pürét használjuk, illetve a maradékot poharanként zacskóba téve lefagyasztjuk, hogy bármikor felolvasztás után később újra felhasználhassuk.)

2,( vagy, ha szerencsés vagy,  vásárolsz sütőtökpüré konzervet) 

 

 

 

Hozzávalók:

 

3db tojás

200gramm cukor

260gramm tökpüré

1 tk citromlé

85gramm liszt

1tk sütőpor

1/2tk só

1/4 tk őrölt szegfűszeg 

2tk őrölt fahéj

  

 

photo 2-3_9.JPG

 

A Tekercs elkészítése:

 

Tojásokat a kristálycukorral habosra keverem.

A száraz anyagokat  egy másik edényben, liszt, sütőpor, só, fahéj, szegfűszeg, először  jól összekeverem, és fokozatosan hozzáadom  a felvert tojásos keverékhez. Az egészhez hozzáadom a tökpürét, mikor egyneművé válik az egész, mehet a kipapírozott tepsibe.

Előmelegített sütőben 180-190C-on (ez nálam 4-es gázfokozat) 10 perc alatt megsütjük.

Sülés után konyharuhába felcsavarjuk, és így hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük hozzá a krémet.

 

 

photo 2-4_4.JPG

 

photo 5-4_1.JPG

photo 1-6_1.JPG

 

 

 Hozzávalók a krémhez :

 

100gramm vaj

150gramm porcukor

300gramm krémsajt  ( természetesen lehetséges a Philadelphia sajtkrémből is készíteni ) 

100gramm durvára vágott dió ( belehempergetni :)

 

 

photo 6_2.JPG

 

 A  krém elkészítése:

 

A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzátesszük a krémsajtot, még néhány perc keverés, és már készen is vagyunk.

A sütinket hűlés után kihajtjuk, rákenjük a krémet és visszacsavarjuk. Majd meghempergetjük a durvára vágott dióban. 

Visszatesszük a hűtőbe hogy jól összeérjenek az ízek, és a krém is visszadermedjen!

 

photo 7_1.JPG

 

 

photo 2-5_4.JPG

 

 

photo 3-4_2.JPG

 

Dermedés után ujjnyi vékonyra szeleteljük és már fogyaszthatjuk is. 

 Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

photo 5-5_2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr406807879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása