photo_4_3.JPG

 

Margit néni zserbó receptjét a barátnőmtől kaptam már évekkel ezelőtt, de persze, mint oly sok cetli ez is bekerült a "sutba". Viszont néhány héttel ezelőtt, rendszerezés alá kerültek a receptek, és legnagyobb örömömre végre rátaláltam, és el is határoztam, hogy az idén az Ő zserbója kerül a karácsonyi asztalra.                                                                                   

 

photo_2-3.JPG

 

 

Hozzávalók:

(Tepsi méret28X38cm)

 

750 gramm liszt

késhegynyi szódabikarbóna

250 gramm margarin (ebben az esetben Rama)

150 gramm porcukor

3db tojássárgája

3dl tejben

1csomag száraz élesztőt felfuttatni 

 

Hozzávalók a töltelékhez:

 

1 üveg sárgabaracklekvár, lehetőleg házi (vagy bármilyen savanykás íz amit szeretünk)

300 gramm dió darálva

150 gramm porcukor

1csomag vaníliás cukor

0.5 dl sütőrum

 

 

Elkészítése:

 

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, addig összemorzsoljuk a margarint a liszttel szódabikarbónával, majd jöhet hozzá a tojások sárgája és a felfutott élesztő. Ütemes mozdulatokkal  rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

Négyfelé osztjuk a tésztát, majd lapokra nyújtjuk. A kipapírozott tepsibe az első lapot belefektetjük, megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukrozott dióval, majd meglocsoljuk rummal, majd így folytatjuk tovább a rétegeket.

Mikor a 4.lapot is ráhelyeztük, egy órát kelesztjük meleg helyen (ez nálam a radiátor teteje).

Miután megkelt, tehetjük az előmelegített sütőbe kb:170-180-Cra (ez nálam 3-as gáz fokozat) kb: 35-40 percre.

(Míg szép aranybarna nem lesz illetve, már nem ragad a fogpiszkálóra). Tűpróba ajánlott!

 

Csokimáz elkészítése: 

100 gramm csokoládét 4 evőkanál vízzel 30gramm vajjal összemelegítünk, majd gyorsan a kész sütink tetejére öntjük, és forró kenőkéssel elsimítjuk.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr626989129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása