2015.01.29. 10:36
Császármorzsa az az kaisersmarni
" A császármorzsa – Schmarrn neve után kaisersmarni – az osztrák és bajor konyha egyik olcsó, gyorsan elkészíthető fogása volt, mégis császári desszertként lett ismert, mivel ez az édesség Ferenc József császár egyik kedvence volt. Sokféle receptváltozat ismert, ezek közül ez a klasszikus a kedvencünk :) "
Bármikor fogyasztható reggelire , desszertként vagy uzsira mert az elkészítése nem vesz több időt igénybe mint 15-20perc.
Hozzávalók:
200 gramm liszt
150 ml tej
3db "L" tojássárgája
3db "L" tojásfehérje habbá verve
2 ek cukor (ebben az esetben, gyümölcscukor)
1 tk vaníliás cukor
3-4 tk vaj a sütéshez
és bármilyen lekvár ízlés szerint a tálaláshoz
Elkészítése:
A lisztet a tojások sárgájával, cukorral, vanillincukorral és tejjel sűrű palacsintatésztának kikeverem.
Egy edényben felverem a tojásfehérjét kemény habbá és kanalanként óvatosan, hogy ne törjem, hozzákeverem a tésztához.
Serpenyőbe teáskanálnyi vajat olvasztok és legalább két merőkanál tésztát teszek bele (ez kb, 1-1.5 cm magasra megnövekedhet sütés közben) mikor szépen pirosra sült és könnyű átmozgatni, akkor fordítom meg, hogy mindkét oldala szép aranybarna legyen. Ügyesen egy spatula segítségével apróra szabdalom és már kész is.
Tálalásnál bármilyen lekvárt használhatunk, de én már láttam olyat is aki mogyorókrémmel ette :)
Jó étvágyat !
Ui.: Megemlíteném még Chef Kaldeneker különleges lekvárjait, dzsemjeit amit itt tudtok megnézni ill. megrendelni: http://www.lekvaroshaz.hu/bolt/termekek/dzsemek-zselek
Szólj hozzá!
Címkék: császármorzsa lekvár smarni dzsemek Kaldeneker kaisersmarni Schmarrn Ferenc József császár egyik kedvence
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.