" A császármorzsa – Schmarrn neve után kaisersmarni – az osztrák és bajor konyha egyik olcsó, gyorsan elkészíthető fogása volt, mégis császári desszertként lett ismert, mivel ez az édesség Ferenc József császár egyik kedvence volt. Sokféle receptváltozat ismert, ezek közül ez a klasszikus a kedvencünk :) "

Bármikor fogyasztható  reggelire , desszertként vagy uzsira mert az elkészítése nem vesz több időt igénybe mint 15-20perc. 

 

photo_4-1_4.JPG

 

 

Hozzávalók:

 

200 gramm liszt

150 ml tej

3db "L" tojássárgája

3db "L" tojásfehérje habbá verve

2 ek cukor (ebben az esetben, gyümölcscukor)

1 tk vaníliás cukor

3-4 tk vaj a sütéshez 

és bármilyen lekvár ízlés szerint a tálaláshoz

 

 

 

 

Elkészítése:

 

A lisztet a tojások sárgájával, cukorral, vanillincukorral és tejjel sűrű palacsintatésztának kikeverem.
Egy edényben felverem a tojásfehérjét kemény habbá és kanalanként óvatosan, hogy ne törjem, hozzákeverem a tésztához.
Serpenyőbe teáskanálnyi vajat olvasztok és legalább két merőkanál tésztát teszek bele (ez kb, 1-1.5 cm magasra megnövekedhet sütés közben) mikor szépen pirosra sült és könnyű átmozgatni, akkor fordítom meg, hogy mindkét oldala szép aranybarna legyen. Ügyesen egy spatula segítségével apróra szabdalom és már kész is.

Tálalásnál bármilyen lekvárt használhatunk, de én már láttam olyat is aki mogyorókrémmel ette :)

Jó étvágyat !  

 

photo_12.JPG

 

Ui.:  Megemlíteném még Chef Kaldeneker különleges lekvárjait, dzsemjeit amit itt tudtok megnézni ill. megrendelni: http://www.lekvaroshaz.hu/bolt/termekek/dzsemek-zselek

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr187089429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása