Nincs új a nap alatt, de azért próbálkozzunk!  A nagy ünnepekkor a szűkebb és távolabbi családtagok, barátok  is meglátogatnak minket, hogy  "el ne hervadjunk".  Ilyenkor szeretem meglepni őket valami alkalomhoz illő desszerttel. A fehér csoki mousse receptjét, egy svéd barátom könyvében találtam, a csokitojást készen vettem, már csak össze kellett adnom a kettőt :) 

image_5.jpg

Hozzávalók: ( kb. 6 adag )

  • 200 gramm fehér tortabevonó csokoládé
  • 2db tojássárgája és fehérje külön választva
  • 1evk. porcukor
  • 4cl tojáslikőr  
  • 2dl Hu-la-la tejszínhab
  • 1csipet só
  • némi díszítő zöld marcipán, marcipán virágok, és marcipánból készült répa

Elkészítés:

A fehér csokoládét és a tojáslikőrt egy edényben vízgőz fölött megolvasztjuk. Majd visszahűtjük langyosra.

A tojássárgáját porcukorral simára keverjük, egy másik keverőtálban a fehérjét egy csipet sóval  kemény habbá verjük.

Miután a visszahűtött folyékony csokoládét összekeverjük a tojás sárgájával, és utána a keményre vert tojás fehérjével.

 A hu-la-la tejszínt felverjük.  Majd a két keveréket óvatosan összekeverjük.

Nyomózsákba tesszük a krémet,  és a kettéválasztott csokitojásokba töltjük.

image_6.jpg

Nincs is más dolgunk, mint szépen megtálalni, és egy kitűnő Tokaji Asszút kinyitni, és hozzá elkortyolgatni.

 

image_7.jpg



Ötlet:

Nyáron tálalhatod szép formás üvegpoharakban, friss bogyós gyümölcsökkel a tetején. Ami megmarad, és nem tudod benyomni a pocódba, addig tárold a hűtőben. Jó étvágyat hozzá!

Vigyázat nagyon finom!

Ps. Thank you Annelie for the nice book. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr915174128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása