photo_5_3.JPG

 

"Ha azt mondjuk: olasz édesség, akkor bizonyára sokan rávágják: tiramisu! Ha azt kérdezzük: mi a története, akkor már vitát indítunk…

Még az olaszok is bizonytalanok: vannak, akik a XVII. század végére teszik a „születését”, és egy finnyás herceg számára elkészített ételnek vélik. Vannak, akik a XX. század második felére tartják nyilván ezt az eledelt. Sőt! Ha esetleg egy angol társalgópartnerünk is akad e témában, ő valószínűleg azzal érvel majd, hogy nem más ez, mint az ősrégi gyökerekkel bíró angol trifle olaszosított verziója. Az édesség nevét sokféleképpen fordíthatjuk; a „dobj fel”-vagy a „húzz fel”-en át az enyhén erotikusabb áthallású kifejezésekig. Sokan állítják: a kávé és a kakaó diszkrét és mégis meghatározó jelenléte afrodiziákumként is működhet."

 

photo_2-2_2.JPG

 

Hozzávalók:

 

200gramm babapiskóta

250gramm mascarpone

200ml. Hulala (cukrozott)

2 tk. vanillincukor   (aki szereti édesebben tehet bele 4 ek. cukrot)

4 adag feketekávé

 2 kupak mandula aroma (az eredeti recept marsala bort ír)

1-2ek. kakaópor

(2db tojás  ezt én elhagytam!)

 

 

 

 

Elkészítése: 

 

Első lépésként, lefőzöm a négy adag kávét és kihűtöm, hozzákeverem a mandula aromát.

A Hulalát kézi habverővel keményre verem. Következő a mascarpone, vaníliás cukor, (itt lehet édesítőt vagy cukrot is hozzáadni ill. a tojássárgát, ha azzal szeretnéd készíteni!)

Majd a két keveréket összevegyítem (a keményre felvert tojásfehérjét most kevered hozzá,ha szeretnél tojást használni) így egy könnyű kellemes tejszínes sajtkrémet kaptunk.

Nincs más dolgunk mint rétegezni: Az edényünk aljára teszek egy vékony réteg krémet majd a babapiskótákat megfürdetem az aromás feketekávéban (fontos soha ne áztassuk el!)  és kirakjuk a alját vele, aztán a következő réteg a mascarponés krém, majd addig folytatjuk míg elfogynak a hozzávalók, végezetül krémmel befedjük a tetejét és  egyenletesen kakaóport szitálunk rá. Lefedjük és mehet a hűtőbe min.3 órát illetve egy éjszakát pihentetjük érleljük a desszertünket.

 

photo_11.JPG

 

 

 Ui: Jó étvágyat! :) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr287060617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása