2013.03.28. 19:59
Fehér Csokoládé Mousse Csoki Tojáskákban
Nincs új a nap alatt, de azért próbálkozzunk! A nagy ünnepekkor a szűkebb és távolabbi családtagok, barátok is meglátogatnak minket, hogy "el ne hervadjunk". Ilyenkor szeretem meglepni őket valami alkalomhoz illő desszerttel. A fehér csoki mousse receptjét, egy svéd barátom könyvében találtam, a csokitojást készen vettem, már csak össze kellett adnom a kettőt :)
Hozzávalók: ( kb. 6 adag )
- 200 gramm fehér tortabevonó csokoládé
- 2db tojássárgája és fehérje külön választva
- 1evk. porcukor
- 4cl tojáslikőr
- 2dl Hu-la-la tejszínhab
- 1csipet só
- némi díszítő zöld marcipán, marcipán virágok, és marcipánból készült répa
Elkészítés:
A fehér csokoládét és a tojáslikőrt egy edényben vízgőz fölött megolvasztjuk. Majd visszahűtjük langyosra.
A tojássárgáját porcukorral simára keverjük, egy másik keverőtálban a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
Miután a visszahűtött folyékony csokoládét összekeverjük a tojás sárgájával, és utána a keményre vert tojás fehérjével.
A hu-la-la tejszínt felverjük. Majd a két keveréket óvatosan összekeverjük.
Nyomózsákba tesszük a krémet, és a kettéválasztott csokitojásokba töltjük.
Nincs is más dolgunk, mint szépen megtálalni, és egy kitűnő Tokaji Asszút kinyitni, és hozzá elkortyolgatni.
Ötlet:
Nyáron tálalhatod szép formás üvegpoharakban, friss bogyós gyümölcsökkel a tetején. Ami megmarad, és nem tudod benyomni a pocódba, addig tárold a hűtőben. Jó étvágyat hozzá!
Vigyázat nagyon finom!
Ps. Thank you Annelie for the nice book.
Szólj hozzá!
Címkék: desszert mousse Fehér csoki Húsvéti
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.