2014.10.01. 09:40
Guacamole azaz Avocado deep
A guacamole Azték eredetű, avokádóból készült pikáns étel. A mexikói konyha mindennapos fogása, de egész Amerikában és a világ több részén is kedvelik.
Sokféleképpen készítik, ez egy alap recept amit megosztok veletek.
Van amikor süti helyett, csak úgy rágcsálna valamit a család, ekkor vetem be ezt a nagyon ízletes deepet.
Hozzávalók:
4db avokádó körte
8 kisméretű paradicsom vagy 4db normál méret
2 ek citrom facsart leve vagy zöld citrom
2 gerezd fokhagyma
1 ek vöröshagymakrém vagy 1 kis fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
2kk őrölt kömény
só, bors, ízlés szerint
1csom friss koriander apróra vágva vagy 2 tk szárított
2csom. tortilla chips
Elkészítése:
Az avokádókat meghámozom magjától megszabadítom, majd egy tálban apróra töröm villával.
A paradicsomokat kis kockákra vágom, hozzáteszem a vöröshagymakrémet, a fokhagymát átnyomom a présen, majd hozzáfacsarom a citrom levét és bele a sót, borsot, vágott koriandert. Alaposan összekerjük.
Ilyen gyorsan meg is vagyunk vele :) Már csak egy nagy tálat rakjuk körbe tortilla chipsel és mártogassuk bele az ízletes avokádó dipbe.
Ui: Még tökéletesebb lesz ha hagyunk neki egy kis időt a hűtőben összeérni az ízeknek .
Szólj hozzá!
Címkék: guacamole dip taco-chips avokádo körte
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.