Mindig  gondot okozott, hogyan használjuk fel a felesleges csokitojásokat, maradék tortabevonót?

Nos én gondoltam egy bátrat, hétvégén barátokat várunk, így némi desszertkével  rukkoltam elő. Hiszen az ünnepek után senki nem vágyik nehéz édességre.

 

image_11.jpg

Hozzávalók: 40 - 45 darabhoz

 

1 csomag aszalt sárgabarack

250 gramm mascarpone

2 tk. vaníliás cukor

250 ml Hu-la-la  tejszínhab

Maradék csokoládék

image_8.jpg

 

 

 Elkészítés:

Az aszalt sárgabarackokat ügyesen félbevágom egy hegyes késsel.

A mascarponét és a vaníliás cukrot kikeverjük (lehet géppel is), a tejszínt szintén felverjük és kb. a felét hozzáadjuk, hűtőbe tesszük, hogy picit visszakeményedjen.

 

image_9.jpg

Habzsákba töltjük, majd a félbevágott sárgabarackokba nyomjuk.

A csoki maradékokat  megolvasztjuk, ha csomósodna, adhatunk hozzá egy kevés olajat, majd belemártogatjuk a barackok egy részét. 

 

image_10.jpg

 

Hagyjuk megdermedni egy sütőpapíron. Később dobozba rakjuk és a hűtőben tároljuk. És már is, kínálhatjuk a barátainknak.

 

image_12.jpg

 

 

Tipp:

Felnőtteknek, ha épp nem vezetnek, ajánlom az aszalt sárgabarackokat töltés előtt félórával, beáztatni barack pálinkában vagy sherryben.

Kínálhatunk hozzá  forró csokoládét tejszínnel, és pici fahéjjal megszórva a tetején.

 

Érdemes egy napot állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr85202587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása