2013.04.06. 14:55
Töltött aszalt barackok
Mindig gondot okozott, hogyan használjuk fel a felesleges csokitojásokat, maradék tortabevonót?
Nos én gondoltam egy bátrat, hétvégén barátokat várunk, így némi desszertkével rukkoltam elő. Hiszen az ünnepek után senki nem vágyik nehéz édességre.
Hozzávalók: 40 - 45 darabhoz
1 csomag aszalt sárgabarack
250 gramm mascarpone
2 tk. vaníliás cukor
250 ml Hu-la-la tejszínhab
Maradék csokoládék
Elkészítés:
Az aszalt sárgabarackokat ügyesen félbevágom egy hegyes késsel.
A mascarponét és a vaníliás cukrot kikeverjük (lehet géppel is), a tejszínt szintén felverjük és kb. a felét hozzáadjuk, hűtőbe tesszük, hogy picit visszakeményedjen.
Habzsákba töltjük, majd a félbevágott sárgabarackokba nyomjuk.
A csoki maradékokat megolvasztjuk, ha csomósodna, adhatunk hozzá egy kevés olajat, majd belemártogatjuk a barackok egy részét.
Hagyjuk megdermedni egy sütőpapíron. Később dobozba rakjuk és a hűtőben tároljuk. És már is, kínálhatjuk a barátainknak.
Tipp:
Felnőtteknek, ha épp nem vezetnek, ajánlom az aszalt sárgabarackokat töltés előtt félórával, beáztatni barack pálinkában vagy sherryben.
Kínálhatunk hozzá forró csokoládét tejszínnel, és pici fahéjjal megszórva a tetején.
Érdemes egy napot állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek!
Szólj hozzá!
Címkék: csoki mascarpone maradék aszalt barack
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.