Ahogy a sportolók mondják: " Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos"

 

Íme a  vidám video clip :)

 

 

Tuf

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

10690038_10204178703764638_48957135480172325_n.jpg

 

Ezzel a történettel én is így voltam, de  az ember lánya már csak olyan, hogy szeretné olykor kipróbálni, megmérettetni magát ! 

Többször jártunk már a családdal, barátokkal együtt ezen a Fesztiválon a Népligetben. Nagyon színvonalas jól megszervezett, színes forgatag, kitűnő  programokkal mind az öt színpadon, és sok-sok hagyományőrző kézműves árus kínálja minőségi portékáit, és még ennél is több  "street food" kóstolási lehetőség kínálkozik.  Nekem kicsit "búcsú jellegű" talán a vidéki gyökereim miatt. Most viszont nem csak látogatókként, hanem a pörköltfőző verseny résztvevőiként indultunk a mini csapatommal. 

Nos a tervem az volt, ha már pörkölt, akkor az semmiképpen ne hagyományos legyen. A környezetem hatására :)  a tex-mex pörkölttel neveztem be. Bár, ebben konzervet kellett használnom, de abból legalább a legjobb minőséget amit csak vásárolni lehet a boltokban.

 

DSC05003 copy.jpg

 

 A hozzávalók:

 

  • 1kg marhalábszár (lehártyázva, apróra felkockázva  kb: mint 2db babszem)
  • 5 dkg sertészsír 
  • 1 nagy fej  vöröshagyma 
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 nagy paradicsom  (hámozva , csumázva, félbevágva)
  • 1 nagy zöldpaprika (csumázva, félbevágva)
  • só, bors, chili fűszerkeverék ízlés szerint
  • 1 doboz 70grammos sűrített paradicsom
  • 1 doboz 400grammos  Bonduelle  vörösbab konzerv
  • 1 doboz 340grammos Bonduelle  csemegekukorica konzerv

 

photo_10.JPG 

 

Elkészítése:

 

A felforrósított zsírban a felaprított vöröshagymát megfuttatjuk, majd  rádobjuk a  fokhagymát és együtt pirítjuk tovább, rászórjuk a  pirospaprikát, átkeverjük az egészet, majd egy kevés vízzel felöntjük hogy ne égjen meg a paprikánk. (mert megkeseredik!)

 Ezután hozzáadjuk a megtisztított apróra felkockázott marhalábszárat, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan elkeverjük. Felöntjük annyi vízzel hogy éppen hogy ellepje (ha bográcsban főzzük, akkor  folyamatosan kevergetjük,  és   folyamatosan  pótoljuk az elpárolgott  vizet ( hiszen hosszasan főzzük kb: 1,5-2 órát), félidőnél beledobom a paradicsomot, és a paprikát (mielőtt a paprika összepöndörödne vegyük ki az ételből hiszen csak az íze miatt volt rá szükségünk).

Mikor a pörköltünk puhára főtt, nincs más dolgunk mint a konzerveket felbontani, leönteni róluk a levet (ez fontos!) És egy teáskanál  chili fűszerkeverékkel összekeverjük majd az egészet felforraljuk.

NE FŐZZÜK TOVÁBB, HISZEN EZZEL MÁR  EL IS KÉSZÜLT A  MI  "TEX-MEX" PÖRKÖLTÜNK.

 

Ui: Apríthatunk még friss csípős chili paprikát egy edénykébe, hogy kedvezzünk azoknak is  akik csípősebben szeretik.  

 

 DSC05074 copy.jpg

 

Utolsó Ui: A Dicsőség kis csapatom minden tagját egyformán megilleti!  Harmincegy csapatból az elsőnek lenni nagy dolog! Így a férjemet, mert ő volt a legjobb tűzmester és pörkölt kavargató:)) a kolléganőmet, mert kitűnő fotókat és filmet készített az eseményről.  És nem utolsó sorba a lányomat, mert képes volt korán felkelni az éjszakai buli után, és elkísérni bennünket a versenyre:)) 

 

photo_9.JPG

 

 

 Jó étvágyat kívánok hozzá !

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr546677269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása