2014.09.11. 09:39
SzeptEmberFeszt, Pörköltfőző fesztivál 1.helyezetje :)
Ahogy a sportolók mondják: " Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos"
Íme a vidám video clip :)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ezzel a történettel én is így voltam, de az ember lánya már csak olyan, hogy szeretné olykor kipróbálni, megmérettetni magát !
Többször jártunk már a családdal, barátokkal együtt ezen a Fesztiválon a Népligetben. Nagyon színvonalas jól megszervezett, színes forgatag, kitűnő programokkal mind az öt színpadon, és sok-sok hagyományőrző kézműves árus kínálja minőségi portékáit, és még ennél is több "street food" kóstolási lehetőség kínálkozik. Nekem kicsit "búcsú jellegű" talán a vidéki gyökereim miatt. Most viszont nem csak látogatókként, hanem a pörköltfőző verseny résztvevőiként indultunk a mini csapatommal.
Nos a tervem az volt, ha már pörkölt, akkor az semmiképpen ne hagyományos legyen. A környezetem hatására :) a tex-mex pörkölttel neveztem be. Bár, ebben konzervet kellett használnom, de abból legalább a legjobb minőséget amit csak vásárolni lehet a boltokban.
A hozzávalók:
- 1kg marhalábszár (lehártyázva, apróra felkockázva kb: mint 2db babszem)
- 5 dkg sertészsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 nagy paradicsom (hámozva , csumázva, félbevágva)
- 1 nagy zöldpaprika (csumázva, félbevágva)
- só, bors, chili fűszerkeverék ízlés szerint
- 1 doboz 70grammos sűrített paradicsom
- 1 doboz 400grammos Bonduelle vörösbab konzerv
- 1 doboz 340grammos Bonduelle csemegekukorica konzerv
Elkészítése:
A felforrósított zsírban a felaprított vöröshagymát megfuttatjuk, majd rádobjuk a fokhagymát és együtt pirítjuk tovább, rászórjuk a pirospaprikát, átkeverjük az egészet, majd egy kevés vízzel felöntjük hogy ne égjen meg a paprikánk. (mert megkeseredik!)
Ezután hozzáadjuk a megtisztított apróra felkockázott marhalábszárat, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan elkeverjük. Felöntjük annyi vízzel hogy éppen hogy ellepje (ha bográcsban főzzük, akkor folyamatosan kevergetjük, és folyamatosan pótoljuk az elpárolgott vizet ( hiszen hosszasan főzzük kb: 1,5-2 órát), félidőnél beledobom a paradicsomot, és a paprikát (mielőtt a paprika összepöndörödne vegyük ki az ételből hiszen csak az íze miatt volt rá szükségünk).
Mikor a pörköltünk puhára főtt, nincs más dolgunk mint a konzerveket felbontani, leönteni róluk a levet (ez fontos!) És egy teáskanál chili fűszerkeverékkel összekeverjük majd az egészet felforraljuk.
NE FŐZZÜK TOVÁBB, HISZEN EZZEL MÁR EL IS KÉSZÜLT A MI "TEX-MEX" PÖRKÖLTÜNK.
Ui: Apríthatunk még friss csípős chili paprikát egy edénykébe, hogy kedvezzünk azoknak is akik csípősebben szeretik.
Utolsó Ui: A Dicsőség kis csapatom minden tagját egyformán megilleti! Harmincegy csapatból az elsőnek lenni nagy dolog! Így a férjemet, mert ő volt a legjobb tűzmester és pörkölt kavargató:)) a kolléganőmet, mert kitűnő fotókat és filmet készített az eseményről. És nem utolsó sorba a lányomat, mert képes volt korán felkelni az éjszakai buli után, és elkísérni bennünket a versenyre:))
Jó étvágyat kívánok hozzá !
Szólj hozzá!
Címkék: amerikai chili csípős mexikói Szeptemberfeszt Tex-Mex Pörkölt Tex-mex pörkölt füszeres
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.