photo_1_1.JPG

 

Az advent első sütikéje, nálam mindig valamilyen keksz. Mivel előzőleg citrom és narancs krémet készítettem,  ennek a receptjét itt találod: http://csupasuti.blog.hu/2014/12/04/citrom_es_narancs_krem                                    (ez nem véletlen, hiszen ezzel fogom tölteni a linzer virágaimat, de készül némi skandináv figura is a nagyáruház kiszúróival, hogy mosolyt csaljak az apró vendégeim arcára :)) 

  

photo_2-2.JPG

 

Hozzávalók:

 

600 gramm liszt

400 gramm vaj

200 gramm porcukor (ez nálam gyümölcscukor vagy is fruktóz)

100 gramm mák darálva

2db tojás sárga

1dl tej

 

 

 

Elkészítése:

 

A lisztet, vajat, darált mákot, porcukrot elmorzsolom, majd hozzá a tojások sárgáját és az 1 dl tejet.

Mikor szép egyneműre gyúrtam visszateszem a hűtőbe min. félórára pihenni. Pihenés után kinyújtom és formára szaggatom. Sütőlapra teszem kb. 180-190C-on  (ez nálam 4-es gáz fokozat)  10-12 perc alatt megsütöm (Ne barnítsuk meg! Sajna nekem is a sütőlap széleinél barnábbak lettek, de sebaj ettől még fincsi :)

A virágokat összeragasztom és dobozba zárom, mindig hűtőben tartom. A figurákkal szintén így járok el! 

Ne feledjük el hozzá a Karácsonyi forró csoki italunkat, a recept Itt: http://csupasuti.blog.hu/2013/12/26/karacsonyi_forro_csokolade

 UI: Bármilyen lekvárral is összeragasztható a linzer virágunk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr486966267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása