2014.01.01. 10:33
Paprikás-poréhagymás quiche
Az új barátommal "BOSCH" konyhai robotgép segítségével !
Vágytunk valami sósra a sok édes süti után. Így végre alkalmam volt kipróbálni a karácsonyi ajándékom (amit nagyon köszönök a családomnak! ), hogy mit is tud segíteni nekem a konyhámban.
A tészta hozzávalói:
- 210 gramm liszt
- 140 gramm vaj
- csipet só
- 3-4 evőkanál víz
Elkészítése:
Az egészet a keverőbe tettem és a dagasztó fokozattal simára gyúrtam :) Mikor kész, kinyújtottam köralakra és pie formába tettem .
Hozzávalók: a töltelékhez
1db kaliforniai piros paprika szeletelve
1db póréhagyma szeletelve
2 evőkanál vaj ezen megpirítani, kihűteni és hozzákeverni
2,5 dl tejszínt
3 db tojást
25 dkg reszelt sajtot
sót, borsot ízlés szerint
1 teáskanál mustárt
Elkészítése: a tölteléknek
A pirospaprikát és a póréhagymát leszeletelem és két kanál vajon lepirítom, sózom, borsozom, visszahűtöm.
Lereszelem a sajtot, majd az egészet a tojással, a tejszínnel és a mustárral elkeverem.
Közben formába tettem a tésztát, megszurkálom és belerakom a tölteléket.
Előmelegített sütőbe ! 180-190-C-on (ez nálam 4-es gáz fokozat) kb. 40-45 perc alatt készre sütöm.
Ajánlat: Mikor elkészül hagyjuk kihűlni, sokkal könnyebb szeletelni és persze nem égetjük meg a szánkat :)) Ehetjük magába vagy friss salátával is, mindenképp finom!
Szólj hozzá!
Címkék: sós Quiche Paprikás-póréhagymás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.