photo 4-1_5.JPG

 

Sokféle palacsinta létezik! Amerikában volt szerencsém megkóstolni egy gyorsétteremben, ami a pencakes vagyis az amerikai palacsintákra szakosodott. Hihetetlen választékkal, mondhatnám igen nehéz dolgom volt kiválasztani hogy hirtelen melyiket is válasszam.
Én magam is több receptet ismerek, amit most bemutatok nektek: ez egy könnyű levegős, lehet sósan vagy édesen is fogyasztani. Nálunk a családban ez vezeti a toplistát, így most veletek is megosztom. Íme!

 

 

photo 1-2_6.JPG

 

  

Hozzávalók:

 

135 gramm liszt
2 evőkanál cukor
1,5 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál só
2 evőkanál vaj olvasztva
1 evőkanál ecet 10%
1 db tojás
30 ml tej

 

 

photo 2-3_5.JPG

  

Elkészítés:


Lisztet, sütőport, cukrot, sót, keverőedénybe teszem, hozzá a tojást, ecetet, olvasztott vajat, majd fokozatosan a tejet, és csomómentesre keverjük.
Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és egy kisméretű merőkanálnyi tésztát teszünk bele. Ez egy tökéletes méret, kb:8-10 cm-re terül szét, és 1cm vastag marad a sütésnél. Vegyük takarékra a lángot, hogy legyen ideje a palacsinta belsejének is átsülnie. Mikor látjuk a buborékokat a tetején, fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is arany barnára.

 

photo 4_6.JPG

                                                             ( fordít )

photo 1-3_2.JPG

 

Ebből a mennyiségből kb: 8-9 db jött ki. Egy adagba kb: 3 db-ot használunk fel. Nálunk a kedvenc az eperke lekváros és a tetejére az elmaradhatatlan juharszirup került.

 

photo 2-4_1.JPG

 

Ötlet: Ehetjük friss gyümölccsel, banánnal, bogyós gyümölcsökkel, gyümölcsöntettel, csokoládéöntettel, mogyorókrémmel, nutellával, mézzel stb..... csak az ízlésünkön és fantáziánkon múlik.

Itt egy rövid mozi, hogy hogyan készül :)   ide kattints!

Persze, bármit tehetünk rá, a lényeg hogy a juharszirupot soha ne hagyjuk le!

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr875845954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása