2014.03.21. 09:57
Amerikai palacsinta
Sokféle palacsinta létezik! Amerikában volt szerencsém megkóstolni egy gyorsétteremben, ami a pencakes vagyis az amerikai palacsintákra szakosodott. Hihetetlen választékkal, mondhatnám igen nehéz dolgom volt kiválasztani hogy hirtelen melyiket is válasszam.
Én magam is több receptet ismerek, amit most bemutatok nektek: ez egy könnyű levegős, lehet sósan vagy édesen is fogyasztani. Nálunk a családban ez vezeti a toplistát, így most veletek is megosztom. Íme!
Hozzávalók:
135 gramm liszt
2 evőkanál cukor
1,5 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál só
2 evőkanál vaj olvasztva
1 evőkanál ecet 10%
1 db tojás
30 ml tej
Elkészítés:
Lisztet, sütőport, cukrot, sót, keverőedénybe teszem, hozzá a tojást, ecetet, olvasztott vajat, majd fokozatosan a tejet, és csomómentesre keverjük.
Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és egy kisméretű merőkanálnyi tésztát teszünk bele. Ez egy tökéletes méret, kb:8-10 cm-re terül szét, és 1cm vastag marad a sütésnél. Vegyük takarékra a lángot, hogy legyen ideje a palacsinta belsejének is átsülnie. Mikor látjuk a buborékokat a tetején, fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is arany barnára.
( fordít )
Ebből a mennyiségből kb: 8-9 db jött ki. Egy adagba kb: 3 db-ot használunk fel. Nálunk a kedvenc az eperke lekváros és a tetejére az elmaradhatatlan juharszirup került.
Ötlet: Ehetjük friss gyümölccsel, banánnal, bogyós gyümölcsökkel, gyümölcsöntettel, csokoládéöntettel, mogyorókrémmel, nutellával, mézzel stb..... csak az ízlésünkön és fantáziánkon múlik.
Itt egy rövid mozi, hogy hogyan készül :) ide kattints!
Persze, bármit tehetünk rá, a lényeg hogy a juharszirupot soha ne hagyjuk le!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.