A  Díjnyertes Eper-Tornyocskák!

 

Szeretném közre adni ennek a finom könnyū krémes és nem utolsó sorban díjnyertes sütikének a receptjét ami:  2019 Május 11.én a X. Gasztronómiai Fesztivál elsõ helyezetje volt Szigetszentmiklóson.

 

 img_0383.jpg

 

Hozzávalók:

 

10 db 6cm átmérõjū és 6cm magas tálalógyürū

1 kg friss eper

1 csomag liofilizált eper

500 gram Szarvasi mascarpone ( de bármilyen lehet amit kedvelsz)

500 gramm landliebe epres gyümölcs joghurt ( de bármilyen lehet amit kedvelsz)

200ml Hu-la-la  növényi tejszín (de bármilyen jó)

1-2 Ek porcukor (ízlés szerint)

1 csomag Dr Oetker zselatin fix

1 csomag Dr Oetker  piros zselatin

2 csomag Gyõri Zabfalatok

100 gramm vaj

1 Tk vanillia aroma

 

Elkészítése az alsórésznek:

 

a zabfalatokat aprítóval  összeaprítom a vajat megolvasztom  és 1 tk vanillia aromat hozzá keverem az egészet jól összedolgozom és egy tortaforma aljába nyomkodom majd elõmelegített sütõbe 180C-on 15perc alatt készre sütöm.

langyosra hütöm és kiszúrom köralakra hogy illeszkedjen a 6cm-es tálalógyürü aljába. Teljesen kihütöm.

Felszeletelem a friss epret (legjobb a közepes méretü).

Az összes tálalógyürūt vékonyan kiolajozom az aljára illesztem a kihült kekszes alapot és körbe rakom eperszeletekkel a formát.

 

 Elkészítése a krémnek:

A  mascarponét  , joghurtot és a porcukrot egy tálba simára kevered,  mikor ez megvan hozzáteszed a zselatin fixet és simára kavarod. Felvered a Hulalát kemény habbá és  ebbõl kb. 2 púpos evõkanálal beleteszel. Óvatosan vegyítsd össze ne törjön a krém.

Nyomózsákba teszed és az elõkészített tálalógyürūbe nyomod úgy, hogy az eper széleit befedje (ne maradjon buborék benne ) 

A piros zselatint leirás szerint elkészíted és 2-3 teáskanálkával lezárod a tetejét , a zselatin megdermedése elött szorjuk rá a liofilizált eper darabkákat.

Tálalásig  a hütõbe tartjuk majd  ügyesen kicsúsztatjuk a formából. 

Jò étvágyat kívánok !  

 

img_0332.JPG

 

 UI: Köszönöm a családomnak a sok-sok biztatást, hogy hittek bennem  és nem utolsó sorban a szurkolást :-) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr9714822066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása