2019.05.12. 17:34
Eper-Tornyocskák
A Díjnyertes Eper-Tornyocskák!
Szeretném közre adni ennek a finom könnyū krémes és nem utolsó sorban díjnyertes sütikének a receptjét ami: 2019 Május 11.én a X. Gasztronómiai Fesztivál elsõ helyezetje volt Szigetszentmiklóson.
Hozzávalók:
10 db 6cm átmérõjū és 6cm magas tálalógyürū
1 kg friss eper
1 csomag liofilizált eper
500 gram Szarvasi mascarpone ( de bármilyen lehet amit kedvelsz)
500 gramm landliebe epres gyümölcs joghurt ( de bármilyen lehet amit kedvelsz)
200ml Hu-la-la növényi tejszín (de bármilyen jó)
1-2 Ek porcukor (ízlés szerint)
1 csomag Dr Oetker zselatin fix
1 csomag Dr Oetker piros zselatin
2 csomag Gyõri Zabfalatok
100 gramm vaj
1 Tk vanillia aroma
Elkészítése az alsórésznek:
a zabfalatokat aprítóval összeaprítom a vajat megolvasztom és 1 tk vanillia aromat hozzá keverem az egészet jól összedolgozom és egy tortaforma aljába nyomkodom majd elõmelegített sütõbe 180C-on 15perc alatt készre sütöm.
langyosra hütöm és kiszúrom köralakra hogy illeszkedjen a 6cm-es tálalógyürü aljába. Teljesen kihütöm.
Felszeletelem a friss epret (legjobb a közepes méretü).
Az összes tálalógyürūt vékonyan kiolajozom az aljára illesztem a kihült kekszes alapot és körbe rakom eperszeletekkel a formát.
Elkészítése a krémnek:
A mascarponét , joghurtot és a porcukrot egy tálba simára kevered, mikor ez megvan hozzáteszed a zselatin fixet és simára kavarod. Felvered a Hulalát kemény habbá és ebbõl kb. 2 púpos evõkanálal beleteszel. Óvatosan vegyítsd össze ne törjön a krém.
Nyomózsákba teszed és az elõkészített tálalógyürūbe nyomod úgy, hogy az eper széleit befedje (ne maradjon buborék benne )
A piros zselatint leirás szerint elkészíted és 2-3 teáskanálkával lezárod a tetejét , a zselatin megdermedése elött szorjuk rá a liofilizált eper darabkákat.
Tálalásig a hütõbe tartjuk majd ügyesen kicsúsztatjuk a formából.
Jò étvágyat kívánok !
UI: Köszönöm a családomnak a sok-sok biztatást, hogy hittek bennem és nem utolsó sorban a szurkolást :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.