photo_2_1.JPG

 

Szerettem volna valami, hogy is mondják ezt divatos szóval manapság ? : .... "Újragondolt" karácsonyi desszertet készíteni, így pattant ki a fejemből ez a bejgli és flódni ötvözete, ami ízben és harmóniában nagyon hajaz mindkettőre, de mégis más!!! 

 

photo_1-3_1.JPG

 

Hozzávalók: (4 rúdhoz)

 

  • 1kg liszt
  • 500 gramm margarin (Ráma vajas íz)
  • 2 db tojássárgája 
  • 3 dkg élesztő  (vagy 2 csomag száraz élesztő)
  • 3 dl tej
  • 100 gramm cukor
  • csipet só 
  • 1 db tojássárgája,  sütés előtti kenéshez

 

 

Hozzávalók: a töltelékhez

 

  • 500 gramm darált dió
  • 500 gramm darált mák
  • 30 gramm porcukor 
  • 4-4 teáskanál citrom és narancs reszelt héja
  • kb:1-1 dl tej (illetve amíg a töltelék kenhető állagúvá nem válik) 
  • kb: fél üveg fahéjas alma jam  

 

 

  

Elkészítése: 

 

A liszthez adjuk a vajat, cukrot, sót és összemorzsoljuk. Kis fészket készítünk, majd a 2 db tojássárgáját hozzáadjuk. Tejet meglangyosítjuk belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Miután felfutott az élesztőnk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Alaposan kigyúrjuk!  Mikor ez megvan, hűvös helyen pihentetjük még fél órát.

Pihentetés után négy részre osztottam.

Cikkenként kinyújtom, széleire mákos tölteléket teszek (kövesd a fotót), majd mindkét oldalát visszahajtom (hogy a "szemformánk"  meglegyen).  A középső mélyedésbe diós tölteléket teszek, majd fahéjas alma jammal fedem be. A két végét felhajtom, és papírozott tepsibe helyezem. 

Megkenem tojássárgájával és pihentetem, sütés előtt még hűvös helyen legalább 30 percet.

A sütőt előmelegítem 170-180C fokra (ez az én gázsütőmön 3-as fokozat)  és kb:35-40 perc alatt készre sütöm.

 

 

photo_5_2.JPG

 

 Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet! 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr467002771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása