2014.12.04. 10:17
Citrom és Narancs krém ( egyszerű és gazdaságos)
Ez az isteni citrus krém nem az én fejemből pattant ki, de az ünnepi sütikékhez ez egy igen kellemes krém amit szeretnék veletek megosztani.
Hozzávalók:
160 ml narancslé, ez kb:3db (nagyban függ a darabszám attól, hogy mennyire "dzsúszos")
160 ml citromlé, ez kb:4db (nagyban függ a darabszám attól, hogy mennyire "dzsúszos")
2-2 tk citrom és narancs lereszelt héja
150gramm xilit vagyis nyírfacukor (aki nem tart diétát az természetesen kristálycukrot is használhat)
3-3db az az 6db tojás ( L )
100 -100 gramm vaj
Elkészítése:
Vizet melegítünk egy edényben, mivel gőz fölött kell dolgoznunk. Amíg a víz felforr, addig a narancs és a citrom héját lereszeljük (ez jóval több lesz mint amennyi a megadott mennyiség, de karácsony előtt ezt ne hagyjuk veszni (majd a maradékot dobozkába tárolva lefagyaszthatjuk.)
Félbevágjuk és levüket kicsavarjuk. Kisebb lábosba öntjük a dzsúszt, a cukrot és az egész tojásokat összekeverjük, és mehet is a gőz fölé.
Ezt addig kevergetjük ill. főzzük, amíg krémsűrűségűre be nem köt.
A gőzről levéve hozzátesszük a citrom illetve a narancs lereszelt héját, összekeverjük hogy jól átvegye mind az aromáját mind a színét (a narancsot lehet még vérnaranccsal keverni,mert a színe szebb lesz).
Majd miután langyosra hűl, a vajat is hozzákeverve egynemű szép fényes, krémes lesz tőle.
Üvegbe töltjük és hűtőbe tarjuk, így hetekig finom krémet kapunk, amit lehet bármilyen sütibe tölteni.
Ui: Karácsonyi ajándéknak sem utolsó ötlet!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.