photo 5_13.JPG

 

Ez az isteni citrus krém nem az én fejemből pattant ki, de az ünnepi sütikékhez  ez egy igen kellemes krém  amit szeretnék veletek megosztani.

 

photo 1-2_14.JPG

 

Hozzávalók:

 

160 ml narancslé, ez kb:3db (nagyban függ a darabszám attól, hogy mennyire "dzsúszos")

160 ml citromlé, ez kb:4db (nagyban függ a darabszám attól, hogy mennyire "dzsúszos")

 2-2 tk  citrom és narancs lereszelt héja

150gramm xilit vagyis nyírfacukor (aki nem tart diétát az természetesen kristálycukrot is használhat)

3-3db az az  6db tojás  ( L )

100 -100 gramm vaj

 

  

Elkészítése:

 

Vizet melegítünk egy edényben, mivel gőz fölött kell dolgoznunk. Amíg a víz felforr, addig a narancs és a citrom héját lereszeljük  (ez jóval több lesz mint amennyi a megadott mennyiség, de karácsony előtt ezt ne hagyjuk veszni (majd a maradékot dobozkába tárolva lefagyaszthatjuk.)

Félbevágjuk és levüket kicsavarjuk. Kisebb lábosba öntjük a dzsúszt, a cukrot és az egész tojásokat összekeverjük, és mehet is a gőz fölé.

Ezt addig kevergetjük ill. főzzük, amíg krémsűrűségűre be nem köt. 

A gőzről levéve hozzátesszük a citrom illetve a narancs lereszelt héját, összekeverjük hogy jól átvegye mind az aromáját mind a színét (a narancsot lehet  még vérnaranccsal keverni,mert a színe szebb lesz).

Majd miután langyosra hűl, a vajat is hozzákeverve egynemű szép fényes, krémes lesz tőle.

Üvegbe töltjük és hűtőbe tarjuk, így hetekig finom krémet kapunk, amit lehet bármilyen sütibe tölteni.

 

Ui: Karácsonyi ajándéknak sem utolsó ötlet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr686933853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása