2014.10.25. 07:44
Sajtkrémes, sütőtök tekercs
Szeretem az őszt az ezernyi színével, a narancstól a mély bordóig, a finom ételek és a fahéjas, szegfűszeges sütemények illatával együtt. Ilyenkor kerülnek elő a sütőtökös sütikék.
Most egy egyszerű sütőtökös tekercset készítek, ami sajtkrémmel lesz töltve. A krémet lehet más sütikékben is használni ;)
1, ( A sütőtökpürét úgy készítjük, hogy a kanadai sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, felaprítjuk, és a 7-es gáz fokozaton puhára sütjük. Lenyúzzuk a megbőrösödött tetejét és héját. A puha sütőtököt egy edényben összeturmixoljuk. Az így kapott pürét használjuk, illetve a maradékot poharanként zacskóba téve lefagyasztjuk, hogy bármikor felolvasztás után később újra felhasználhassuk.)
2,( vagy, ha szerencsés vagy, vásárolsz sütőtökpüré konzervet)
Hozzávalók:
3db tojás
200gramm cukor
260gramm tökpüré
1 tk citromlé
85gramm liszt
1tk sütőpor
1/2tk só
1/4 tk őrölt szegfűszeg
2tk őrölt fahéj
A Tekercs elkészítése:
Tojásokat a kristálycukorral habosra keverem.
A száraz anyagokat egy másik edényben, liszt, sütőpor, só, fahéj, szegfűszeg, először jól összekeverem, és fokozatosan hozzáadom a felvert tojásos keverékhez. Az egészhez hozzáadom a tökpürét, mikor egyneművé válik az egész, mehet a kipapírozott tepsibe.
Előmelegített sütőben 180-190C-on (ez nálam 4-es gázfokozat) 10 perc alatt megsütjük.
Sülés után konyharuhába felcsavarjuk, és így hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük hozzá a krémet.
Hozzávalók a krémhez :
100gramm vaj
150gramm porcukor
300gramm krémsajt ( természetesen lehetséges a Philadelphia sajtkrémből is készíteni )
100gramm durvára vágott dió ( belehempergetni :)
A krém elkészítése:
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzátesszük a krémsajtot, még néhány perc keverés, és már készen is vagyunk.
A sütinket hűlés után kihajtjuk, rákenjük a krémet és visszacsavarjuk. Majd meghempergetjük a durvára vágott dióban.
Visszatesszük a hűtőbe hogy jól összeérjenek az ízek, és a krém is visszadermedjen!
Dermedés után ujjnyi vékonyra szeleteljük és már fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.