"A spanyolok egy újabb formával járultak hozzá a világ fánkkollekciójához. A churros eredetileg a spanyol pásztorok kedvelt eledele volt. A könnyen összeállítható és nyílt láng felett megsüthető sütemény formája a legeltetett Churra birkák szarvára emlékeztette a pásztorokat, így ez után kapta a sütemény a nevét. A churros abban is eltér a legtöbb fánktól, hogy a tésztája úgynevezett égetett tészta. Ezt a tésztát nem szaggatjuk, hanem egy habnyomóval a forró olajba nyomjuk, és az elkészült tésztát fahéjas porcukorral hintjük. A churros nagy népszerűségre tett szert a Dél- és Közép-Amerikában, ahol a fahéjas szórás mellett a töltelékek is megjelentek a churros kínálatban. A sima churrost forró csokoládéba mártva érdemes fogyasztani."

 

 

photo_4-2_4.JPG

 

Hozzávalók: (1bögre =  2,5dl)

 

2 bögre víz

5 ek cukor

1 tk só

4 ek olaj

2 bögre liszt

2bögre  olaj a sütéshez

1 bögre kristálycukor

2 tk fahéj

 

  

 

Elkészítése:

 

Közepes méretű edénybe  vizet, cukrot, sót, és olajat összeforralunk, majd levéve a tűzhelyről hozzákeverjük a lisztet. Takaréklángon egyneművé égetjük.

Serpenyőben olajat hevítünk majd a tésztát habzsákba téve ujjnyi hosszú formákat nyomunk, egy kés segítségével vágjuk méretre.

Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat, és fahéjas cukorban megforgatjuk még melegen. 

Folyékony csokoládét készítünk és ezzel találjuk (mint látjátok a galériában én Dr.Oetkert olvasztottam forró vízben).

 

photo_5-1_4.JPG 

 

 Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr927144623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása