2015.02.26. 14:25
Churros a bögrés Spanyol fánk
"A spanyolok egy újabb formával járultak hozzá a világ fánkkollekciójához. A churros eredetileg a spanyol pásztorok kedvelt eledele volt. A könnyen összeállítható és nyílt láng felett megsüthető sütemény formája a legeltetett Churra birkák szarvára emlékeztette a pásztorokat, így ez után kapta a sütemény a nevét. A churros abban is eltér a legtöbb fánktól, hogy a tésztája úgynevezett égetett tészta. Ezt a tésztát nem szaggatjuk, hanem egy habnyomóval a forró olajba nyomjuk, és az elkészült tésztát fahéjas porcukorral hintjük. A churros nagy népszerűségre tett szert a Dél- és Közép-Amerikában, ahol a fahéjas szórás mellett a töltelékek is megjelentek a churros kínálatban. A sima churrost forró csokoládéba mártva érdemes fogyasztani."
Hozzávalók: (1bögre = 2,5dl)
2 bögre víz
5 ek cukor
1 tk só
4 ek olaj
2 bögre liszt
2bögre olaj a sütéshez
1 bögre kristálycukor
2 tk fahéj
Elkészítése:
Közepes méretű edénybe vizet, cukrot, sót, és olajat összeforralunk, majd levéve a tűzhelyről hozzákeverjük a lisztet. Takaréklángon egyneművé égetjük.
Serpenyőben olajat hevítünk majd a tésztát habzsákba téve ujjnyi hosszú formákat nyomunk, egy kés segítségével vágjuk méretre.
Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat, és fahéjas cukorban megforgatjuk még melegen.
Folyékony csokoládét készítünk és ezzel találjuk (mint látjátok a galériában én Dr.Oetkert olvasztottam forró vízben).
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.