2013.11.23. 16:10
Bundában sült sütőtök
Ezt a bundás sütőtök receptet a barátnőmtől kaptam. Igen érdekes, picit talán hasonlít a japán tempurára,bár a fűszerek miatt mégis más. A sütőtököt megmostam, megtisztítottam, egyik részéből tökpürét sütöttem, az egyenes részéből pedig készült a bundás sütőtök :)
Megjegyzem, amilyen hűvös borongós nap volt ma, igazán jólesett sütögetni. Ez a gyönyörű sütőtök beragyogta és illatozta a konyhámat :)
Tetszés szerinti mennyiségű, nagyjából egyforma szeletekre vágott megtisztított sütőtököt, itt kb,5-6mmre vágtam.
Hozzávalók a Tésztához:
olaj a sütéshez
- A tésztához a tojássárgákat, a lisztet, a tejet, a citrom reszelt héját, rumaromát, a porcukrot, késhegynyi sót, és az 1evőkanál olajat habverővel vagy robotgéppel simára keverjük.
- A sűrű tésztához óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.
- A sütőtökdarabkákat a tésztába mártjuk, jól lecsöpögtetjük, majd forró olajban megsütjük, és papírszalvétára szedjük, hogy a fölösleges olajat leitassuk róla.
- Meghintjük, vagy meglocsoljuk a választott ízesítésű cukorral vagy öntettel, és melegen tálaljuk.
Tetejére:
vaníliás porcukor, vagy karamell, vagy csoki öntet, vagy cukros fahéj,
esetleg mézes fűszerkeverékkel összekevert porcukor,
Nos mint látjátok, én megszórtam fahéjas porcukorral, megcsurgattam mézzel, és készítettem egy finom fűszeres forralt bort hozzá, ami nagyon kellemes összhatást adott a bundában sült sütőtöknek.
Szólj hozzá!
Címkék: forralt bor sütötök Bundás sütötök
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.