2014.03.31. 07:21
Bagett 2.
Második variációm bagettekre, (ez olcsóbb ) és tetemes mennyiség lett belőle, 24-25db.
Hozzávalók:
500 gramm teljes kiőrlésű rozsliszt
500 gramm búza kenyérliszt BL-80
30 gramm élesztő, 2tk cukor,1tk só
100 gramm vaj (olvasztva)
1 ek szezámmag, lenmag, napraforgómag, tökmag
1ek só
200 ml víz
200 ml tej
Elkészítés:
A kétféle lisztet beleteszem a keverőtálba, hozzá a magokat, a sót.
A 30 gramm élesztőt felfuttatom 1dl langyos tej, 1kk só, 2kk cukor keverékébe.
100 gramm vajat felolvasztok, a tejes-vizes keveréket odakészítem. Fokozatosan összedagasztom a géppel 15percig (vagy ennek híján kézzel.)
Miután jól kidagasztottam, átteszem a kelesztőtálba és meleg helyen duplájára kelesztem.
Miután megkelt, kisebb adagokra szaggatom, és minibagetteket formázok belőle.
Megkenem tejjel, megszórom magkeverékkel, és hagyom még kelni 20 percet. Majd sütőlapra teszem, és előmelegített sütőbe (180-190Con), kb: 25-30 percig sütöm.
Nemtartalmaz színezőket, állományjavítókat és egyéb kemikáliákat, egyszerűen ISTENI (csupa nagybetűvel).
Nagyon egészséges és finom pékárut kaptunk. Kitűnő szendvicseket készíthetünk belőle.
Én mint a mellékelt fotó is mutatja, csináltam hozzá házi májkrémet. Paprikával és paradicsommal szendvicsnek készítettem, és egy feketekávéval fejeztem be. Fincsi volt!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.