agigilanyi 2013.05.19. 20:17

Epres álom

Ez a könnyű desszert igen hasonlóan készül mint a citromos álom, de én megszórtam némi eperdarabkával, így izgalmasabbá téve a végeredményt.

A kezdődő kerti partyk kitűnő desszertje, hiszen előre elkészíthetjük és csak szervíroznunk kell.

image_163.jpg

 

Hozzávalók: 

1 nagy pohár tejföl  (375 gramm)

3 ek. porcukor

4 dl Hulala tejszín

500 gramm eper

1 csomag, 200 gramm babapiskóta

1 cs vaníliás cukor

image_160.jpg

Elkészítés:

A tejfölt a cukorral és vaníliás cukorral simára keverjük.

A hulala tejszínt felverjük keményre és összevegyítjük a tejfölös keverékkel.

Az eper felét apróra vágjuk a másik felét összeturmixoljuk.


image_164.jpg

Nincs más hátra mint összerakjuk egy szép üvegtálba. Kezdjük a krémmel, amihez hozzákevertük az összeturmixolt epret is.  Tehát egy réteg krém  - egy réteg piskóta, és így tovább amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejét krémmel fedjük be.

Pár órára, de akár egy egész éjszakára is, a hűtőbe pihentethetjük.

image_162.jpg

 

Ajánlok hozzá eperturmixot, ami 1/3 eper 2/3 tej alaposan összeturmixolva, jeget bele, és szívószállal kortyolgassuk ehhez a finomságos desszerthez.

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr265290076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása