2013.05.19. 20:17
Epres álom
Ez a könnyű desszert igen hasonlóan készül mint a citromos álom, de én megszórtam némi eperdarabkával, így izgalmasabbá téve a végeredményt.
A kezdődő kerti partyk kitűnő desszertje, hiszen előre elkészíthetjük és csak szervíroznunk kell.
Hozzávalók:
1 nagy pohár tejföl (375 gramm)
3 ek. porcukor
4 dl Hulala tejszín
500 gramm eper
1 csomag, 200 gramm babapiskóta
1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejfölt a cukorral és vaníliás cukorral simára keverjük.
A hulala tejszínt felverjük keményre és összevegyítjük a tejfölös keverékkel.
Az eper felét apróra vágjuk a másik felét összeturmixoljuk.
Nincs más hátra mint összerakjuk egy szép üvegtálba. Kezdjük a krémmel, amihez hozzákevertük az összeturmixolt epret is. Tehát egy réteg krém - egy réteg piskóta, és így tovább amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejét krémmel fedjük be.
Pár órára, de akár egy egész éjszakára is, a hűtőbe pihentethetjük.
Ajánlok hozzá eperturmixot, ami 1/3 eper 2/3 tej alaposan összeturmixolva, jeget bele, és szívószállal kortyolgassuk ehhez a finomságos desszerthez.
Szólj hozzá!
Címkék: desszert epres könnyü epres álom
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.