image_251.jpg

A kedvenc őszi gyümölcsöm a szilva, ami nagyon jól passzol a mákkal. Így a mami bögrés mákosát összeházasítottam a szilvával. Akkor lássunk is hozzá ! 

image_247.jpg

Hozzávalók:

  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl darált mák
  • 1 csomag  sütőpor
  • 4 db tojássárgája, és  fehérje
  • 500 gramm felezett, magozott szilva

image_248.jpg

Elkészítés:

A cukrot a tojássárgájával habosra keverem, hozzá a lisztet, sütőport, mákot, tejet, és ismét keverés. A tojásfehérjét kemény habbá verem géppel, és ezt már csak óvatosan, hogy ne törjem, gumifakanállal hozzáforgatom. 

image_249.jpg

Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, beleöntöm a tésztát, és a tisztított, felezett szilvát elrendezgetem a vágott felével felfelé.

180-200 fokon ami az (én gázsütőmön 4-es fokozat)  35-40 perc, tűpróba szükséges.

image_250.jpg

Fahéjas porcukorral megszórjuk, és jóízűen betoljuk a pocónkba :)

Ötlet: A szilvát mindig vágott felével felfelé tegyük a sütibe, hogy ne áztassa el a tésztánkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr665494085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása