2013.09.14. 20:21
Bögrés szilvás-mákos
A kedvenc őszi gyümölcsöm a szilva, ami nagyon jól passzol a mákkal. Így a mami bögrés mákosát összeházasítottam a szilvával. Akkor lássunk is hozzá !
Hozzávalók:
- 2,5 dl liszt
- 2,5 dl cukor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl darált mák
- 1 csomag sütőpor
- 4 db tojássárgája, és fehérje
- 500 gramm felezett, magozott szilva
Elkészítés:
A cukrot a tojássárgájával habosra keverem, hozzá a lisztet, sütőport, mákot, tejet, és ismét keverés. A tojásfehérjét kemény habbá verem géppel, és ezt már csak óvatosan, hogy ne törjem, gumifakanállal hozzáforgatom.
Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, beleöntöm a tésztát, és a tisztított, felezett szilvát elrendezgetem a vágott felével felfelé.
180-200 fokon ami az (én gázsütőmön 4-es fokozat) 35-40 perc, tűpróba szükséges.
Fahéjas porcukorral megszórjuk, és jóízűen betoljuk a pocónkba :)
Ötlet: A szilvát mindig vágott felével felfelé tegyük a sütibe, hogy ne áztassa el a tésztánkat.
Szólj hozzá!
Címkék: mákos nagyon finom kevert süti Szilvás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.