2014.05.05. 07:11
Répás, cukkinis, gombás Tartes
Egy kis Francia finomság: Tartes
Három különböző ízű, de mégis egyforma tartest sütiztem a családnak, az "egészségesség" nevében.
Graham lisztet, és margarint használtam, ami nem egy megszokott dolog a Francia konyhában, vigyázva hogy egy picit kevesebb szénhidrátot vigyünk a szervezetünkbe.
( Az összes hozzávaló itt fentebb látható, a részleteket viszont lentebb láthatjátok :)
Hozzávalók: (a tésztához)
- 260 gramm Graham - búzaliszt
- 180 gramm margarin
- 3-4 evőkanál hideg víz
- 1 csipet só
Elkészítése:
A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és belenyomkodjuk a formákba.
Eddig ez nagyon egyszerű :)
Hozzávalók : (a töltelékhez)
- 2db sárgarépa
- 1db cukkini
- 100 gramm gomba
- A zöldségeket előkészítjük: megmossuk, szárítjuk, és hosszában vékonyan felszeleteljük a zöldséghámozó segítségével.
Egy edényben vizet forralunk, 1 teáskanál sót dobunk bele.
Elkészítése: (a zöldségeknek)
Forrásban lévő vízben 1-1 percig szeparáltan forrázzuk, hogy hajlíthatóvá váljanak a zöldségeink.
Majd alaposan lecsepegtetjük.
Hozzávalók: (az öntethez)
- 250 ml tejszín
- 3 db tojás
- 150 gramm reszelt sajt
- 1evőkanál Dijoni mustár
- sót, borsot ízlés szerint
Ezt a keveréket öntjük majd rá, a Tartes formákba töltött zöldségekre.
Tésztát a formákba nyomkodjuk, és a leszárított blansírozott zöldségeket belecsavargatjuk. Ha túl magas lenne, vágjuk félbe nyugodtan, ne lógjanak ki a formából, mert megéghetnek a sütés alatt.
Itt mutatom hogyan is :)
Mikor teletekertük zöldségekkel a formákat, fogjuk a tejszínes keveréket és ráöntjük.
200C-on 35 percig sütjük, vagy amíg rápirul a sajtunk.
Nagyon egészségesek és finomságosak lettek, ezzel is adtunk ma a szervezetünknek egy jó pontot :)
Természetesen dukál hozzá egy pohár finom Francia vörösbor :))
Váljék egészségetekre!!!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.