A minap ráéhezett a család egy könnyű desszertre, ami gyorsan elkészül, és nem terheli le a pocakunkat. Így esett a választás a Francia Créme Brulée-re. 

 

Our family day is an easy dessert that is finished quickly, and our light on your tummy. Thus, the choice fell on the French Crème Brulée away.


photo 4_1.JPG

Hozzávalók: 4 adaghoz

  • 500  ml tejszín
  • 1 db  vaníliarúd
  • 150   gramm kristálycukor
  • 6 db  tojássárga
  • 4 ek. barna cukor a tetejére

 

ingredients: for 4 servings

500 ml cream
1 vanilla pod
150 grams of granulated sugar
6 egg yolks
4 s. brown sugar on top

 

photo 1_1.JPG
Elkészítés:

A tejszínt és a kikapart vaníliát forráspontig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni. 

Közben a tojások sárgáját a kristálycukorral simára keverjük.

Ha kihűlt a vaníliás tejszín, merőkanalanként hozzákeverjük.Tűzálló tálkákban vagy poharakban,  vízfürdőbe  rakjuk, és előmelegített  sütőbe kb.150-180 fokon sütjük, (ez a gázsütőmön a 3as fokozat).

 

Preparation:


The scraped vanilla cream and heated to boiling and allowed to cool.

Meanwhile, the egg yolks with granulated sugar until smooth.

When cool vanilla cream, with a spoonful mix. 

Fire bowls or cups, put in a water bath and bake in a preheated oven 180C ca.150-instance

 

photo 2_3.JPG

A sütési ideje kb 40-45 perc. Miután teljesen kihűlt, mindegyik tetejére tettem egy-egy kanál barna cukrot, és a fáklyával vékony ropogós karamellt pirítottam rá.

The cooking time is about 40-45 minutes. Once completely cooled, top each with a spoonful of my brown sugar and torch thin crunchy caramel heaven for me..

photo 3.JPG

Ajánlanék hozzá: Jégbe hűtött, kellemes Tojáslikőrt ami kiemeli ennek a finom desszertnek az ízét.

 

To recommend for: iced, sweet eggnog which highlights the flavor of this delicious dessert.

 

photo 5.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr865139221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása