2013.03.22. 20:27
A Francia Créme Brulée
A minap ráéhezett a család egy könnyű desszertre, ami gyorsan elkészül, és nem terheli le a pocakunkat. Így esett a választás a Francia Créme Brulée-re.
Our family day is an easy dessert that is finished quickly, and our light on your tummy. Thus, the choice fell on the French Crème Brulée away.
Hozzávalók: 4 adaghoz
- 500 ml tejszín
- 1 db vaníliarúd
- 150 gramm kristálycukor
- 6 db tojássárga
- 4 ek. barna cukor a tetejére
ingredients: for 4 servings
500 ml cream
1 vanilla pod
150 grams of granulated sugar
6 egg yolks
4 s. brown sugar on top
Elkészítés:
A tejszínt és a kikapart vaníliát forráspontig melegítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben a tojások sárgáját a kristálycukorral simára keverjük.
Ha kihűlt a vaníliás tejszín, merőkanalanként hozzákeverjük.Tűzálló tálkákban vagy poharakban, vízfürdőbe rakjuk, és előmelegített sütőbe kb.150-180 fokon sütjük, (ez a gázsütőmön a 3as fokozat).
Preparation:
The scraped vanilla cream and heated to boiling and allowed to cool.
Meanwhile, the egg yolks with granulated sugar until smooth.
When cool vanilla cream, with a spoonful mix.
Fire bowls or cups, put in a water bath and bake in a preheated oven 180C ca.150-instance
A sütési ideje kb 40-45 perc. Miután teljesen kihűlt, mindegyik tetejére tettem egy-egy kanál barna cukrot, és a fáklyával vékony ropogós karamellt pirítottam rá.
The cooking time is about 40-45 minutes. Once completely cooled, top each with a spoonful of my brown sugar and torch thin crunchy caramel heaven for me..
Ajánlanék hozzá: Jégbe hűtött, kellemes Tojáslikőrt ami kiemeli ennek a finom desszertnek az ízét.
To recommend for: iced, sweet eggnog which highlights the flavor of this delicious dessert.
Szólj hozzá!
Címkék: tejszín krém creme brulee karamelizált
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.