2013.06.23. 14:45
Zabpelyhes süti
Ez, az a süti, ami napokig el van a dobozba (persze, ha titokban be nem toljuk a pocónkba). Nálunk ez ugyanis gyakran előfordul :)
Hozzávalók:
- 200 gramm barna cukor
- 100 gramm kristálycukor
- 2 db tojás
- 1 tk vaníliás cukor vagy aroma
- 200 gramm vaj
- 225 gramm liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 370 gramm zabpehely
- 150 gramm aszalt vörös áfonya vagy mazsol
Elkészítés:
- A fehér és barna cukrot tojással felverem, hozzáadom a vanília aromát.
- A száraz anyagokat liszt, sütőpor, fahéj, zabpehely összekeverem, majd összevegyítem őket a tojásos keverékkel, majd hozzákeverem a puha vajat és a vörös áfonyát.
- Mikor egyneművé válik, sütőlapra papírt teszek, és erre halmozom a kupacokat kb. fél evőkanálnyit. Hagyok 3-4cm helyet, mert terülni fog a sütőbe
A sütőt előmelegítjük kb. 200C fokra, ez a (gázsütőmön 5ös fokozat) és 12-15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Mikor kisültek, dobozkába rendezem őket, mert ez a finom és egészséges sütike, nagyon jó reggelire vagy tízóraira is, kávéval, teával, vagy kakaóval.
Ötlet: a maradék le is fagyasztható, így bármikor, ha meglepetés vendégeket kapsz, csak elő kell venned, (felengeded) és már kínálhatod is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.