image_202.jpg

 A nyári kánikulák sütikéje lehet ez a gyümölcsös pite, amit villámgyorsan el lehet készíteni. 

image_195.jpg

Hozzávalók:

  • 560 gramm liszt
  • 2 tk. só
  • 200 gramm margarin 
  • 2,5 dl tej 

Töltelék:

 

  • 500 gramm szilva
  • 500 gramm sárgabarack
  • 1 kk. fahéj 
  • 3ek. cukor
  • 1 tojásfehérje 
  • olaj a sütéshez

image_196.jpg

Elkészítés:

Lisztet a  margarinnal és a két kanál sóval összemorzsolom  és hozzáöntöm a tejet, egyszerű pie tésztává gyúrom. 4-5 mm vastagra nyújtom, nagyméretű pogiszaggatóval  köröket szaggatok.

Mint látjátok én fahéjas cukorban megforgatott, felezett szilvát és barackot, próbaképp aszalt barackot is töltöttem bele . (vagy 1db fahéjas kockacukrot tehetünk a mag helyébe)

image_198.jpg

Tojásfehérjével megkentem a szélét és félköröket hajtottam belőle, majd villával összenyomkodom.

image_199.jpg

Nem túl forró olajban, aranybarnára sütjük. Egy tálban papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat, és  megszórjuk porcukorral. (fahéjas porcukor, vaníliás porcukor, vagy ízlésünknek megfelelő fincsi lekvárt adhatunk mellé)

image_200.jpg

Csinos kis párnácskák sültek belőle, vigyázzunk hagyjuk hűlni, mert forrón a gyümölcs megégetheti a nyelvünket. 

image_201.jpg

Ajánlok hozzá egy finom Rozét, ami leginkább kiemeli a gyümölcsös ízt ebben a sütiben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr425429103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása