2013.08.24. 16:23
Gyümölcsös sült pite
A nyári kánikulák sütikéje lehet ez a gyümölcsös pite, amit villámgyorsan el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 560 gramm liszt
- 2 tk. só
- 200 gramm margarin
- 2,5 dl tej
Töltelék:
- 500 gramm szilva
- 500 gramm sárgabarack
- 1 kk. fahéj
- 3ek. cukor
- 1 tojásfehérje
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Lisztet a margarinnal és a két kanál sóval összemorzsolom és hozzáöntöm a tejet, egyszerű pie tésztává gyúrom. 4-5 mm vastagra nyújtom, nagyméretű pogiszaggatóval köröket szaggatok.
Mint látjátok én fahéjas cukorban megforgatott, felezett szilvát és barackot, próbaképp aszalt barackot is töltöttem bele . (vagy 1db fahéjas kockacukrot tehetünk a mag helyébe)
Tojásfehérjével megkentem a szélét és félköröket hajtottam belőle, majd villával összenyomkodom.
Nem túl forró olajban, aranybarnára sütjük. Egy tálban papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat, és megszórjuk porcukorral. (fahéjas porcukor, vaníliás porcukor, vagy ízlésünknek megfelelő fincsi lekvárt adhatunk mellé)
Csinos kis párnácskák sültek belőle, vigyázzunk hagyjuk hűlni, mert forrón a gyümölcs megégetheti a nyelvünket.
Ajánlok hozzá egy finom Rozét, ami leginkább kiemeli a gyümölcsös ízt ebben a sütiben.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.