agigilanyi 2014.03.31. 07:21

Puha cukorkeksz

sziv_1.JPG

 

Ezt az egyszerű kekszet Valentin napra készítettem a szeretteimnek, de tulajdonképpen bármilyen alkalomra lehet ha van hozzá illő kiszúród. 

Boldog Valentin napot utólag is minden kedves vendégemnek, aki veszi a fáradtságot, és olvassa a sütis blogomat! Köszönöm!

 

 

IMG_0639.JPG

 

 Hozzávalók:

 

900 gramm liszt

1csomag sütőpor

 1/2 teáskanál só

 200 gramm puha  Rama margarin

 200 gramm cukor

 2 teáskanál vanília aroma

 450 gramm tejföl

1 db tojásfehérje kenéshez

különböző díszítőcukorkák

 

 

IMG_0640.JPG

 Elkészítése: 

 

A lisztet, sütőport, sót, keverőtálba teszed, hozzá a puha margarint, a tojásokat, és a tejfölt.

Egyneművé kevered a géppel. Hűtőbe tesszük kb: 30 percet pihenni. 

Mikor visszahűlt, kinyújtod, kiszurkálod, kipapírozott sütőlapra teszed, megkened tojásfehérjével, megszórod díszítőcukorkával és előmelegített sütőbe kb:180C-on, 13-15 perc alatt készre sütöd.

 

IMG_0642.JPG

 

 Vicces a negatív formát látni :) természetesen újból összegyúrtam és kifiguráztam a maradékot is.

 

IMG_0643.JPG 

Így aztán, ebből a mennyiségből kb: 78-80 db lett.  Sülés, hűlés és dobozolás után ment a fagyasztóba is belőle.

 

IMG_0644.JPG

 

Lehet folyékony cukor díszítést is tenni rá, ez úgy készül, hogy : 4-ek porcukrot, pár csepp ételfestéket, 1-2 teáskanál  forróvízzel  simára keverjük, nyomózsákba tesszük és rácsíkozzuk. Hagyjuk hogy rászáradjon a kekszünkre, akkor nem ragadnak össze.

 

IMG_0645.JPG

 

Bármilyen formára figurázhatjuk, attól függően hogy milyen alkalomra készítjük.

 

photo-1_1.JPG 

Íme a végeredmény: Tehetjük dobozba is miután kihűlt, így több napig kitűnő kekszünk lesz az ötórai teánk mellé. 

 

 

photo 3_8.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr605827715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása