agigilanyi 2013.12.24. 05:47

Mákos- krémes



csokm.jpeg

Pár héttel ez előtt láttam egy szlovák weboldalon egy érdekes süteményt amit ugyan nyelvtudás hiányába nem értettem , de a fotók magukért beszéltek . Mivel nekem van a mamitól egy kitűnő mákos receptem és egy nagyon finom vaníliás krémem így már nem is volt szükségem a fordításra a piskóta és a csoki adott. :)

photo 1-4.JPG

Hozzávalók:

  • 1 bögre vagy is 2,5 dl liszt
  • 1 bögre vagy is 2,5 dl cukor
  • 1 bögre vagy is 2,5 dl tej
  • 1 bögre vagy is 2,5 dl darált mák
  • 4 db tojás sárgája, fehérje
  • 1 csomag sütőpor

photo 2-4.JPG

Elkészítése:

A cukrot a tojássárgájával habosra keverem, hozzá a lisztet, sütőport, mákot, tejet, és ismét keverés. A tojásfehérjét kemény habbá verem géppel, és ezt már csak óvatosan, hogy ne törjem, gumifakanállal hozzáforgatom. Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, (38X26cm) beleöntöm a tésztát és már mehet is a sütőbe.

180-200 fokon ami az (én gázsütőmön 4-es fokozat)  35-40 perc, tűpróba szükséges.

Még megsül , és visszahűl addig elkészítjük a krémet :)

photo 3-4.JPG


 

Hozzávalók: a krémhez

  • 20 dkg nagyon-nagyon puha margarin,( nálam Rama)
  • 2 evőkanál  porcukor
  • 2 zacskó főzős vaníliás pudingpor 
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 5 dl tej 
  • 1 csomag piskóta tallér
  • 180 gramm tortabevonó csokoládé 
  • folpack a takaráshoz,

 

photo 1-5.JPG

Elkészítése:

 

A 2 csomag pudingport összekeverem 2 evőkanál kristálycukorral, és kis tejjel amit az 5 dl-ből vettem el, csomómentesre jól kikeverem, majd sűrűre felfőzöm a maradék tejjel.

A tűzhelyről lehúzom, és rögtön folpackkal szorosan letakarom. (így nem bőrösödik meg a teteje!) Majd hagyjuk kihűlni! 

A nagyon-nagyon puha 20 dkg margarint, 2 evőkanál porcukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral nagyon habosra kikeverem, ha a puding már kihűlt, kanalanként adagolom a vajas krémhez, és jól kikeverem, hogy a végén az egész jó habos legyen!

Ha kihült a tésztánk, rákenem a tetejére a krémet egyenletesen. Majd a piskóta tallérokat szépen sorba ráhelyezem és a gőzfölött olvasztott csokoládéval befedem.

 

photo 3-5.JPG

Trükk: Mivel nem egyenes felület ezért segítettem ecsettel , hogy szépen betakarja mindenhol a csoki.

photo.JPG

Egy nagyon finom sütikét kaptam ami nem szokványos, de mégis nagyon látványos és finom.

photo 1-7.JPG 

Az eredeti receptet itt olvashatjátok : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14859

 

Boldog Ünnepeket  Kívánok !

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr645703887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása