2013.03.03. 19:47
Itt a farsang, nálam pedig a csörögefánk
Csörögefánk
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 db tojássárgája
- csipet só
- 5 dkg porcukor
- 1/2 dl tejföl
- 1 tk. sütőpor
- kevés rum vagy rumaroma
Sütéshez: olaj
Tálaláshoz vaníliás cukor vagy rummal kikevert lekvárt ajánlok.
Donut
Ingredients:
30 g flour
2 egg yolks
pinch of salt
5 ounces of powdered sugar
1/2 cup sour cream
1 tsp. baking powder
little rum or rumaroma
For baking: oil
To serve with vanilla sugar or jam mixed with rum recommend.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ne legyen se túl puha, se túl kemény, majd 20percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán, vékonyra kinyújtjuk, és pizzavágóval rombuszokat vágunk belőle, közepét bemetsszük, a tésztát áthurkoljuk, és forró olajban kisütjük, papírtörlőn leitatjuk.
Vaníliás cukorral vagy rummal kikevert lekvárral tálaljuk.
Preparation:
Mix the ingredients for the dough is kneaded. Should be neither too soft nor too hard, then rest for 20 minutes.
The dough on floured board, roll it out thinly and cut out pizza cutter rhombuses, the center incised, the entangled dough and fry in hot oil, blotted dry paper towel.
Serve with vanilla rum mixed with sugar or jam.
Szólj hozzá!
Címkék: farsang süti recept sütés karnevál csőrögefánk
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.