2014.07.04. 05:49
Poharas meggydesszert
Az idén nagyon sok meggyünk érett a két tinédzserkorú fánkon, így mindenféle finomság készült belőle,
többek között ez a nagyon látványos és finom poharas desszert.
Nagyon gyorsan elkészíthető és a szép nyári napokon sem rabol el több időt tőlünk mint 10 perc.
Hozzávalók:
néhány marék frissen szedett (vagy vásárolt meggy kimagozva)
2cl rum vagy aroma
1/2 tk őrölt fahéj (sajnos lemaradt a fotóról)
250ml friss házi joghurt
200ml Hulala (édesített )
1 cs vaníliás cukor (sajnos lemaradt a fotóról)
Elkészítése:
A meggyet kimagozzuk, a felét leturmixoljuk a másik felét darabosan hagyjuk. Hozzáadjuk a rumot, fahéjat, (ha túl savanykásnak tartod, akkor most lehet 2-3 ek cukrot vagy édesítőt hozzáadni)
A joghurtot összekeverjük a vaníliás cukorral, a tejszínhabot felverjük géppel, és az egészet összevegyítjük.
Rétegezzük egy csinos üvegtálba vagy poharakba, és miután jól behűtöttük, már fogyaszthatjuk is a teraszunkon.
Máris kész, a könnyű nyárias desszertünk: Jó étvágyat :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.