photo 3-6_2.JPG

 

Az idén nagyon sok meggyünk érett a két tinédzserkorú fánkon, így mindenféle finomság készült belőle, 

többek között ez a nagyon látványos és finom poharas desszert.

Nagyon gyorsan elkészíthető és a szép nyári napokon sem rabol el  több időt tőlünk mint 10 perc.

 

 

photo 1-8_1.JPG

 

Hozzávalók:

 

néhány marék frissen szedett  (vagy vásárolt meggy kimagozva)

2cl rum vagy aroma 

1/2 tk őrölt fahéj (sajnos lemaradt a fotóról)

250ml friss házi joghurt

200ml Hulala (édesített )

1 cs vaníliás cukor (sajnos lemaradt a fotóról)

 

Elkészítése:

 

A meggyet kimagozzuk, a felét leturmixoljuk a másik felét darabosan hagyjuk. Hozzáadjuk a rumot, fahéjat,  (ha túl savanykásnak tartod, akkor most lehet  2-3 ek cukrot vagy édesítőt hozzáadni) 

 A joghurtot összekeverjük a vaníliás cukorral, a tejszínhabot felverjük géppel, és az egészet összevegyítjük.

Rétegezzük egy csinos üvegtálba vagy poharakba, és miután jól behűtöttük, már fogyaszthatjuk is a teraszunkon.

Máris kész, a  könnyű nyárias desszertünk: Jó étvágyat  :) 

 

photo 4-5_1.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr526415823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása