2013.03.31. 08:05
Répás süti
a klasszikus répás sütit bármikor elkészítheted, nem csak ünnepi alkalmakra.
A tetejére,a maradék csoki mousse-ból lett a máz. Két legyet egy csapásra, ez ám a gazdaságosság.
Hozzávalók:
- 4db tojás
- 480 gramm kristálycukor
- 4 tk vanília cukor
- 290 gramm liszt
- 2.1/2 tk. sütőpor
- 1/2 tk só
- 2 tk őrölt fahéj
- 3dl olaj
- 390 gramm durvára reszelt sárgarépa
- 80 gramm durvára vágott dió
Elkészítés:
A tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot robotgéppel összekevered.
Hozzáadod a lisztet, sütőport, sót, őrölt fahéjat, majd az olajat.
A végén hozzáadod a durvára reszelt sárgarépát és a diót.
Kipapírozott 35X25 cm tepsibe 180 fokon, ( az én gázsütőmön 4es fokozat)
Kb. 45-50 percig sütjük. Mindig tűpróbával ellenőrizzük!
Máznak, az előző napi fehér csoki mousse maradékot használtam, mese finom volt együtt a kettő.
Készíthetsz rá, egy egyszerű vajkrémet is. 100 gramm puha vajat simára kikeversz 500 gramm porcukorral,
ha teljesen kihűlt, akkor szabad a mázat rákenni.
Az ünnephez méltóan ajánlok hozzá, egy kellemes gyümölcsös Rosét.
Mindenkinek kellemes Húsvétolást Kívánok.
Szólj hozzá!
Címkék: répatorta máz répás süti
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.