2013.04.14. 15:59
Fekete-erdei meggytorta Ági módra
Akár születésnapra is.
Hozzávalók:
A kakaós piskótatortához, amit én előző este elkészítettem.
- 6 db tojás
- 6 ek. finomliszt
- 6 ek. kristálycukor
- 2 ek. kakaó
- 1/2 tk. sütőpor (ne vessetek meg érte, én szeretem a biztos sikert)
- A Krémhez:
- 500 gramm mascarpone krémsajt
- 1 nagy üveg magozott meggybefőtt
- 1 rumaroma vagy rum
- 5 dl hulala habtejszín (ez egy növényi tejszín amit a profik is szívesen használnak, mert felverés után keményebb, jobb lesz tőle az állaga a krémeknek)
- ez a mennyiség egy 24cm átmérőjű kapcsos tortaformához elegendő.
A kész piskótát három részre vágjuk ( ezt ügyesen megteheted, egy fehér cérnával is, amit úgy használsz, mit egy fűrészt). Az alsó tésztalapot meglocsoljuk két evőkanál meggylével, amit előzőleg összekevertem egy kávéskanál rumaromával. Majd a következő két tortalapot is meglocsolom a rumaromás meggylével. Középre tettem párszem meggyet, és körbe támasztottam a tejszínes - mascarponés krémmel, amit közben már felvertem és összekevertem. Körkörösen haladok, és a második lappal is ugyan így járok el.
Rákerül a harmadik tortalap, amit ismételten befedtem a tejszínes - mascarponés krémmel. Körbe a torta szegélyét, csinos kis tejszín rózsákkal díszítettem, és ráültettem egy-egy szem meggyet. Közepét csokiforgáccsal megszórtam. Nagyon kellemes könnyű torta kerekedett belőle.
Ajánlanék hozzá egy kitűnő alkoholos, vagy aromával alkoholmentes Tejpuncsot
Recept:
Tejpuncs:4adag
- 4 teáskanál cukor
- 3 cl rum
- 5 rúd fahéj
- 1 cl borpárlat
- 1 cl meggylikőr vagy narancslikőr, (ha gyerek is fogyasszák cseréljük aromára)
- 1/2 l forró tej
- 1 dl tejszín
A cukrot, rumot és 1 rúd fahéjat kis edényben felmelegítjük.
A borpárlatot és a meggy vagy narancslikőrt hozzáadjuk és majdnem forrásig melegítjük ( nem főzzük!!!!!)
A forró keveréket 4 hőálló pohárba öntjük és a tejjel feltöltjük.
A tejszínből kemény habot verünk.
Minden poharat egy habsipkával és 1 rúd fahéjjal
szolgálunk fel.
Vagy a habsapka tetejére egy-egy friss száras, leveles meggyszemet rakunk.
Ezt a receptet téli meleg italként,vagy nyáron hűtött italként, fahéjjal harmonizáló sütikhez-édességekhez kínáljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.