Ez a csodálatos sütemény, még finomabb mint ahogyan látszik. Könnyű igazi nyári pite, amit bármilyen más gyümölccsel is el lehet készíteni.

A barátnőm édesanyja aki fantasztikusan sütött örökségül hagyta ránk, így most közre adjuk, hogy  bárki lepróbálhassa, és megkóstolhassa.

image_183.jpg

Hozzávalók:a tésztához

 

  • - 3 db tojássárgája
  • -10 dkg nagyon puha margarin  ( nálam Rama)
  • -25 dkg porcukor
  • - 1 nagyobb citrom leve és héja
  •  
  • - 25 dkg liszt
  • -1 csomag sütőpor
  • - 2.5 dl tej
  • - és a tojások habbá vert fehérje
  • + 1 üveg magozott meggybefőtt ( bruttó 700gr - nettó 370gr)

image_178.jpg

A tepsit kivajazzuk( nálam, Rama) félretesszük. (Vagy addig a hűtőbe rakom, ha túl meleg lenne.) A meggyet lecsepegtetjük!

Tepsi mérete:(37x26)

 

Elkészítése: a tésztának

 

A tojások fehérjét habbá verjük, hűtőbe rakjuk felhasználásig!!!!!!!

A 3 tojássárgát habosra keverjük a nagyon puha margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, belereszeljük a citrom héját, és belefacsarjuk a levét, jól összekeverjük.

A 25 dkg lisztet összekeverjük az 1 csomag sütőporral, apránként összekeverjük a vajas krémmel, majd gyorsan beleöntjük a 2,5 dl tejet, jól összekeverjük, majd végül hozzákeverjük a tojások felvet habját, amit előzőleg már felvertünk!

image_179.jpg

Beleöntjük a kivajazott tepsibe, és beleszórjuk az összes meggyet, amit előzőleg jól lecsepegtettünk, és egyenként átválogattam, mert olyan soha nem volt, hogy a magozott meggyben ne lett volna itt-ott, egy két mag!!!(  az én  gazsütőben,  3-as fokozaton kb:160C-fokon, közép hőmérsékleten, kb 25 perc, gyorsan megvan, mert vékony a tészta. Tű próba sosem árt, én mindig csinálok!

 Ha megsült, azonnal kiveszem a sütőből, és hagyom teljesen kihűlni! Lehet előző este elkészíteni és  lefedve, hűtőbe tárolni másnapig.

image_180.jpg

Hozzávalók: a krémhez,

  • 20 dkg nagyon-nagyon puha margarin,( nálam Rama)
  • 2 evőkanál  porcukor
  • 2 zacskó főzős vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 5 dl tej 
  • folpack a takaráshoz,

image_181.jpg

Krém elkészítése:

 A 2 csomag pudingport összekeverjük 2 evőkanál kristálycukorral, és kis tejjel amit az 5 dl-ből vettem el, csomómentesre jól kikeverem, majd sűrűre felfőzzük a maradék tejjel.

A tűzhelyről lehúzzuk, és rögtön folpackal szorosan letakarjuk.(így nem bőrösödik meg a teteje!) Majd hagyjuk kihűlni! 

A nagyon-nagyon puha 20 dkg margarint, 2 evőkanál porcukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral nagyon habosra kikeverjük, ha a puding már kihűlt, kanalanként adagoljuk a vajas krémhez, és jól kikeverjük, hogy a végén az egész jó habos legyen!

Ha kihűlt a tészta, rákenjük a tetejére a krémet egyenletesen.Majd az egészet visszarakjuk 1 órára a hűtőbe!

image_189.jpg

Máz hozzávalói:

  • 0,5 dl meggylé, ha nincs ennyi, akkor kipótoljuk vízzel
  • 2 zacskó piros tortazselé
  • 2 evőkanál kristálycukor

 

Máz elkészítése:

A 2 csomag piros zselét összekeverjük szárazon 2 evőkanál kristálycukorral, hozzáöntjük a 0,5 dl meggylevet, felforraljuk folytonos keverés mellett, és mikor érezzük hogy kezd sűrűsödni, forrástól számítva pár másodperc, evőkanállal szépen a hűtőből kivett krém tetejére locsolgatjuk,eloszlatjuk tetszés szerinti vastagságban,(nem kell az összeset rákenni, ha sokkaljuk!) ha megdermedt a zselé a hideg krémen, a maradék zselét újra melegíthetjük,( ettől újra felolvad) és szépen kanállal mintákat lehet csepegtetni, húzni, a tetejére össze-vissza, hogy szép külsöt kapjon. 

Ha készen vagyunk, a süteményt hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt érdemes egy kicsit kivenni a hűtőből, mert  krémesebb, és jobban érvényesül az íze!

image_182.jpg

Igazi nyári sütemény,  forró napokra, amit én egy habos fekete kávéval tálaltam, de nagy melegben ajánlom a jeges kávét hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr945394197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása