2013.08.31. 19:25
Csokipuding tortácska
Nagy kedvence lett a családomnak ez a csokipuding tortácska. Szeretném ha ti is megismernétek. Ez a recept is, egy ex főnököm kedvenc süteménye, így mindig minden vacsora partyra, ezt kérte a szakácstól desszertként. Azóta már magam is sokszor elkészítettem otthon a családnak, nagyon egyszerű, de mégis nagyszerű kis desszert. Szívesen ajánlom elkészítését, bármilyen alkalomra.
El lehet készíteni még muffinként, vagy felfújt-formában. Tálalhatjuk tejszínhabbal, bogyós gyümölcsökkel, erdei gyümölcsöntettel, de magában is nagyon finom !
Roppant egyszerű, és nagyon gyors. Lássuk a hozzávalókat :)
Hozzávalók:
- 150 gramm liszt
- 200 gramm cukor
- 2ek kakaópor
- 2tk sütőpor
- 1/4 tk só
- 1dl tej
- 2tk olaj
- 1tk vanília aroma
- 8db babapiskóta aprítva
- a forma kenéséhez : vaj, barna cukor, kakaópor
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, kakaót, és a sütőport, sót összekeverjük.
Hozzáöntjük a tejet, olajat, a vanília aromát, géppel keverjük tovább.
A babapiskótát ujjnyi vastagra vágjuk, és belekeverjük a kakaós masszába.
( a babapiskóta helyett, tehetünk bele, apró kockára vágott kalácsot )
A formánkat kikenjük vajjal, és meghintjük barna cukros kakaóval.
Már mehet is a sütőbe 180C kb. 40 perc ,
Tűpróba ajánlott!
Akkor jó, ha a belseje még kicsit "szottyos" marad .
A barna cukros keverék, nagyon szépen rá karamellizálódik a tortácska oldalára.
Ezt a tortácskát bármilyen formában lehet sütni, én egy 18cm átmérőjű torta formában sütöttem.
Jó sütögetést kívánok hozzá ! Remélem nektek is kedvencetekké válik !
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.