2013.10.12. 13:46
Almás pite
Kedves sütni szerető társaim. Több almás pite receptem is van, ebből most néhányat közzéteszek. Nehéz választani, de előbb-utóbb sorra kerül mindegyik. A most megjelenített apple pie, egy remekül sütő-főző főnököm receptje. Amit minden almaszezonban el is készítek.
Hozzávalók: a tésztához
- 150 gramm vaj
- 270 gramm liszt
- 1 kiskanál só
- 5-6 evőkanál hideg víz
Elkészítése:
- Az összes hozzávalót egy tálba teszem, és gyorsan egyneművé gyúrom.
- Akkorára nyújtom, hogy picit túlérjen a formán. ( lisztezzünk alá, könnyebb lesz nyújtani)
- Ezennel kész is a töltelék fogadására.
Hozzávalók: a töltelékhez
- 8 db alma tisztítva, vékonyra szeletelve
- 185 gramm tejföl
- 50 gramm cukor
- 1 kiskanál só
- 1 teáskanál vanília aroma
- 3 evőkanál liszt
Elkészítés:
- Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk ( citromos vízbe pottyantom a barnulás ellen, amíg minden darabbal elkészülök )
- Mikor ezzel megvagyok, hozzáteszem a tejfölt, rászórom a lisztet, cukrot, vaníliát, sót.
- Összekeverem és a tésztára pakolom.
- Ügyesen hullámosra hajtogatom a szélét.
Hozzávalók: a ropogós tetejére
- 3 evőkanál barna cukor
- 3 evőkanál fehér cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 100 gramm dió durvára darálva
Elkészítése: a ropogós tetőnek
- Az aprítóba teszem a diót, barna cukrot, fehér cukrot, és a fahéjat. Egy perc aprítás, és kész.
- A betöltött piténkre szórjuk, és tolhatjuk is az előmelegített sütőnkbe.180-200 fokon 40-45 perc.
Íme, már kész is.
Általában az almás pitéket egy nagy pohár tejecskével fogyasztom, így akár egy fincsi uzsonna is lehet.
Ps. Thank so much for a recepi Mrs. Solveig.
Szólj hozzá!
Címkék: pie almás Amerikai almás pite
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.