agigilanyi 2013.10.31. 09:55

Boszi ujjak


 

image_329.jpg

 

A gyerkőceim mikor még kisebbek voltak, nem  várták ezt az "ünnepet" ( talán mert félelem volt bennük, hiszen a sötétség, a maszkos jelmezek a partykon, és persze akkoriban ez az ünnep, még nem volt ennyire elterjedt nálunk mint az Angolszászoknál.) De mire felcseperedtek, már nagyon szerettek velem együtt  tökmécseseket faragni :) és enni a sok-sok fincsi sütiből , cukorkákból, és ami ezzel az ünneppel együtt járt....

Halloween-ről itt olvashattok többet:  http://hu.wikipedia.org/wiki/Halloween  

image_325_1_1.jpg 

Hozzávalók: (kb:50db hoz)

 

300 gramm puha vaj 

200 gramm porcukor

1 tojás

2 teáskanál mandula aroma

1 teáskanál vanília aroma

400 gramm liszt

 1 csomag egész mandula  ( a körmöknek)

image_326.jpg

Elkészítés: 

 

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd fél órára berakjuk a hűtőbe. Fürgén, diónyi gombócokat készítek belőle, majd kb:ujjnyi hosszúra sodrom ki őket. Ráncokkal és bütykökkel formázom az "ujjakat" és a mandulaszemekből körmöket készítek az boszi ujjaknak a végére:) 

 

image_328.jpg

Sütőlapra helyezem, és kb:180-200C-on  18-20 percig sütöm. 

Mikor kihűltek, dobozokba rakosgatom őket, hogy napokig finom mandulás keksz legyen a kávénkhoz.

 

Ötlet: Lehet piros ételfestékkel, vagy esetleg, piros színű ízletes lekvárral befestegetni a körmöket, hogy még félelmetesebb legyen a látvány, vagy az ujjvégeknél bekenni, mintha frissen levágott lenne,:) (ez aztán már tényleg tiszta horror!) bár, így is elég döbbenetet váltott ki a barátainkból :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr905591300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása