2013.11.02. 16:37
Márványos süti
A minap szóba került a márványos süti, kezdőkoromban elég sűrűn előfordult nálunk. Így kaptam magam, és felelevenítettem a régi kedvencünket.
Méltatlanul elfeledett süti, pedig, nagyon kevés hozzávaló szükségeltetik hozzá, és igen gyorsan el is készül. Kiváló kísérője a kávénak, kakaónak, forró csokis italoknak.
Hozzávalók:
250 gramm cukor
2 db tojás
100 gramm margarin
250 gramm liszt
1/2 csomag sütőpor
2 dl tej
2 teáskanál (púpozott) kakaó az egyharmadába
Tepsi méret: 20X26cm
Elkészítése:
A keverőtálba tesszük a tojást és a cukrot, robotgéppel jó habosra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, margarint, tejet. Miután szép egyneművé kevertük, a kipapírozott tepsinkbe öntjük a kétharmadát. A megmaradt egyharmad tésztához hozzákeverünk 2 púpozott kávéskanál kakaót, és foltokba belepotyogtatjuk a világos részekbe.
Picit bocifoltos lett :) ,de ha márványossá akarjuk varázsolni, .......
fogjunk egy gumifakanalat és keverjük össze a foltokat, és máris gyönyörű márványossá varázsoltuk a tészta tetejét.
180-200 fokon sütjük kb:40-45 percig. A tűpróba kötelező!!!! Ha netán a tésztánk még nem sült volna át, akkor hagyjunk még további 5percet sülni.
A süti kiegészítéseként, még készítettem egy finom forró csokit is, így téve még kellemesebbé ezt a mai sütis délutánt :)
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.