2014.06.05. 12:34
Ropogós Mogyoróvajas süti (keksz)
Jeremy & Jonathan kedvence! Az első főnökeim kamasz fiainak volt ez a mogyorós cookies nagy kedvence. Mit is mondhatnék róla: nem sok időt parkolt a keksztartóban, gyorsan fogyott.
Egyszerű és nem túl édes, kellemes roppanós keksz, amit picit átvariáltam, hogy kevesebb legyen benne a kalória és a szénhidrát. Természetesen akit ez nem zavar, az nyugodtan használjon cukrot és fehér lisztet, úgy sokkal finomabb, de így viszont egészségesebb :)
Hozzávalók:
200 gramm vaj
240 gramm mogyoróvaj mogyoródarabkával (a LIDL-ben mindig lehet kapni)
220 gramm nyírfacukor (nem diétázóknak kristálycukor)
200 gramm barna nádcukor
2 db tojás
600 gramm graham-búzaliszt ( finomított, fehér liszt)
2,5 tk sütőpor
1/2 tk só
Elkészítése:
A vajat, mogyoróvajat, nyírfacukrot és a barna cukrot géppel habosra kevertem. Kimértem a lisztet, sütőport, sót, és fokozatosan hozzáadagoltam a vajas keverékhez.
Mikor egynemű tésztát kaptam, a sütőlapot lepapírozom (megkímélve ezzel magunkat ) diónyi nagyságú gombócokat készítek belőle, és egy villával mintát nyomok a tetejébe.
Előmelegített sütőben 180-200C-on (ez nálam 4-es gáz fokozat) kb. 10-12 percig sütöm.
Miután megsültek, hagyom kihűlni, keksztartóba teszem, vagy dobozolom, mert nagyon jól fagyasztható.
Bármikor ha meglepetés vendégünk érkezik, a fagyasztóból elővesszük és olvadás után azonnal fogyasztható!
Semmit nem veszít az értékéből !
(Lehet még variálni, pld, olvasztott csokiba ( fekete vagy fehér ) mártom a keksz felét, majd hagyom rádermedni, de ezt én már nem tettem, hiszen így is kitűnő kekszet kaptam a kávémhoz :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.