2013.04.21. 19:37
Az angyalok eledele vagyis, Angel food cake :)
Ezt a kitűnő süteményt az első Amerikai hölgyek már az 1800as évek végétől készítik, és írásos recept őrzi. Íme az eredeti recept, amit én egy nagyon kedves főnökömtől kaptam.
Hozzávalók:
- 180 gramm liszt
- 320 gramm cukor
- 12 db tojásfehérje
- 1 tk. borkősav
- 1/2 tk. vanília aroma
- 1/2 tk. mandula aroma
- 1/4 tk. só
Elkészítés:
A tojásfehérjét robotgépbe tesszük, és kis fokozaton elindítjuk. Hozzáadjuk a Borkősavat, a vaníliát, és a mandula aromát.
Szitáljuk át a lisztet, cukrot sót, legalább ötször. (ez nagyon fontos ettől lesz szép levegős a tésztánk)
Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékhez. ( ne törjük, hasonlóan mint a mi piskótánkat)
A sütőt előmelegítjük 165C-ra ez az én gázsütőmön 3as fokozat és kb. 40- 45 perc alatt megsütjük.
Olvasztott vajjal vékonyan kikenjük és lisztezzük a formánkat (ez lehet egy kuglóf forma is )
Sülés után, fejjel lefelé fordítva teljesen kihűtjük, hidegre!
Miután kihűlt körbevágjuk és kivesszük a formából.
Ajánlok hozzá egy friss eperszószt, amit úgy készítünk, hogy párszem epret porcukorral leturmixolunk. Átforraljuk, majd egy pillanatra darabolt epret dobunk bele, ezzel már nem forraljuk tovább. Kihűtjük, és már is tálalhatunk.
Tipp:
(legjobb már előtte elkészíteni, hogy azonnal tudjuk bepakolni a pocónkba :) mert nagyon finom és csábító!
Készítünk egy finom cappuccinot, és élvezzük a mennyei ízeket.
1 komment
Címkék: mandula eper vanilia angel food
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.