Olyan csodálatos ez a két gyümölcs együtt, és most itt a szezonja, úgyhogy semmiképp ne hagyjuk ki ezt a finomságot!

Mivel hétvégére kerti sütögetést terveztünk a családdal, ezért előző nap dupla adagot készítettem ebből az amerikai finomságból, amit vaníliafagyival tálaltam.

A finomsága az egyszerűségében rejlik, hiszen rövid idő alatt elkészíthető.

image_124.jpg

Hozzávalók:

 

  • 250 gramm liszt
  • 220 gramm kristálycukor
  • 500 eper
  • 300 gramm rebarbara
  • 160 gramm barna cukor
  • 200 gramm vaj
  • 100 gramm zabpehely 



image_123.jpg

Elkészítés:

Az epret és a rebarbarát megtisztítom, megmosom, és összeaprítom egy nagy tálban,  hozzáadom  a  kristálycukrot és 3 evőkanál lisztet. Ezt a keveréket egy ( 23x33cm-es ) tepsibe teszem.

A száraz anyagokat összekeverem, tehát a lisztet, barna cukrot, puha vajat, a zabpelyhet, szép morzsalékos legyen. 

 Tedd az epres keverékre, hogy egyenletesen mindenhol betakarja. Melegítsük elő a sütőt 180-200C-ra ( ez az én gázsütőmön 4es fokozat)  és süssük 45percig, vagy amíg aranybarnára pirul a teteje.


image_125.jpg


                                                                 voila :)

image_126.jpg

Mikor kihűlt, tegyünk a tányérunkra egy nagy kanállal és a tetejére egy adag vaníliafagyit.

image_128.jpg
 

Ajánlom hozzá: A kedvenc limonádémat, amit 1 liter vízhez,  5 evőkanál citromlé, 5 evőkanál kristálycukor,  néhány szeletelt citrom és narancs, jól behűtve, és némi  jégkockát bele..

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr875307304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása