2013.05.19. 20:14
Eper és rebarbara ropogós
Olyan csodálatos ez a két gyümölcs együtt, és most itt a szezonja, úgyhogy semmiképp ne hagyjuk ki ezt a finomságot!
Mivel hétvégére kerti sütögetést terveztünk a családdal, ezért előző nap dupla adagot készítettem ebből az amerikai finomságból, amit vaníliafagyival tálaltam.
A finomsága az egyszerűségében rejlik, hiszen rövid idő alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
- 250 gramm liszt
- 220 gramm kristálycukor
- 500 eper
- 300 gramm rebarbara
- 160 gramm barna cukor
- 200 gramm vaj
- 100 gramm zabpehely
Elkészítés:
Az epret és a rebarbarát megtisztítom, megmosom, és összeaprítom egy nagy tálban, hozzáadom a kristálycukrot és 3 evőkanál lisztet. Ezt a keveréket egy ( 23x33cm-es ) tepsibe teszem.
A száraz anyagokat összekeverem, tehát a lisztet, barna cukrot, puha vajat, a zabpelyhet, szép morzsalékos legyen.
Tedd az epres keverékre, hogy egyenletesen mindenhol betakarja. Melegítsük elő a sütőt 180-200C-ra ( ez az én gázsütőmön 4es fokozat) és süssük 45percig, vagy amíg aranybarnára pirul a teteje.
voila :)
Mikor kihűlt, tegyünk a tányérunkra egy nagy kanállal és a tetejére egy adag vaníliafagyit.
Ajánlom hozzá: A kedvenc limonádémat, amit 1 liter vízhez, 5 evőkanál citromlé, 5 evőkanál kristálycukor, néhány szeletelt citrom és narancs, jól behűtve, és némi jégkockát bele..
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.