image_244.jpg

Nem telhet el úgy nyár, hogy ne készítsem el, ezt a finomságos sajttortát a családomnak! Annál is inkább, mivel ez egy hüti és nem süti :) így a múltheti nagy melegben, még nem  volt szükség a sütőre.

Lássuk már is a hozzávalókat, a teljes recept philadelphia sajtot ír, de az ára miatt (ami ugye nem kevés :( kicsit átvariáltam a mi olcsóbb tejszínes krémsajtunkra!) A lényeg, hogy ne legyen sós a krémsajt.

image_238.jpg

Hozzávalók: a keksz alaphoz

  • 300 gramm keksz darálva (a legjobb a csokis teljes kiőrlésű győri keksz, de végül is bármivel lehet pótolni.)
  • 100 gramm vaj olvasztva
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3-4 evőkanál  tojáslikőr

image_240.jpg

Elkészítése: (24cm-es formához)

 

  • A kekszet robotgépben ledaráljuk, mikor ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a vajat, a fahéjat, és a tojáslikőrt.
  • Majd a formánk aljára nyomkodjuk. Addig mehet a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.

image_241.jpg

Hozzávalók: a krémhez

  • 750 gramm sajtkrém  (250g Philadelphia, 500g Hajdú tejszínes krémsajt)
  • 100 gramm fehér csoki reszelve
  • 100 gramm porcukor
  • 1dl  tojáslikőr
  • 200 ml Hulala felverve

A krém elkészítése:

A sajtokat beletesszük egy keverőedénybe, hozzá a porcukrot, a tojáslikőrt, mikor ezzel megvagyunk, hozzáreszeljük a nagy lyukú reszelőn a fehér csokit. A Hulalát is felverjük, és szintén belekeverjük .

Egy gyönyörű fehér krémet kell hogy kapjunk, amit szépen  a kekszalapra simítunk. És már mehet is hütizni :)

image_245.jpg

Hűteni minimum 3 órát, vagy egy egész éjszakát! (Sajnos nálunk ennyi ideje nincs, mert a gyerekek amint felfedezik,  már  tolják is a  pocójukba :)

Tálalhatjuk: Erdei-gyümölcsöntettel, és bogyós gyümölcsökkel, próbáltam még egy kis csokireszeléket a szélére csempészni, de enélkül is tökéletes finomság.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr695476469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása