2013.09.07. 18:25
Tojáslikőrös sajttorta
Nem telhet el úgy nyár, hogy ne készítsem el, ezt a finomságos sajttortát a családomnak! Annál is inkább, mivel ez egy hüti és nem süti :) így a múltheti nagy melegben, még nem volt szükség a sütőre.
Lássuk már is a hozzávalókat, a teljes recept philadelphia sajtot ír, de az ára miatt (ami ugye nem kevés :( kicsit átvariáltam a mi olcsóbb tejszínes krémsajtunkra!) A lényeg, hogy ne legyen sós a krémsajt.
Hozzávalók: a keksz alaphoz
- 300 gramm keksz darálva (a legjobb a csokis teljes kiőrlésű győri keksz, de végül is bármivel lehet pótolni.)
- 100 gramm vaj olvasztva
- 1 teáskanál fahéj
- 3-4 evőkanál tojáslikőr
Elkészítése: (24cm-es formához)
- A kekszet robotgépben ledaráljuk, mikor ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a vajat, a fahéjat, és a tojáslikőrt.
- Majd a formánk aljára nyomkodjuk. Addig mehet a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
Hozzávalók: a krémhez
- 750 gramm sajtkrém (250g Philadelphia, 500g Hajdú tejszínes krémsajt)
- 100 gramm fehér csoki reszelve
- 100 gramm porcukor
- 1dl tojáslikőr
- 200 ml Hulala felverve
A krém elkészítése:
A sajtokat beletesszük egy keverőedénybe, hozzá a porcukrot, a tojáslikőrt, mikor ezzel megvagyunk, hozzáreszeljük a nagy lyukú reszelőn a fehér csokit. A Hulalát is felverjük, és szintén belekeverjük .
Egy gyönyörű fehér krémet kell hogy kapjunk, amit szépen a kekszalapra simítunk. És már mehet is hütizni :)
Hűteni minimum 3 órát, vagy egy egész éjszakát! (Sajnos nálunk ennyi ideje nincs, mert a gyerekek amint felfedezik, már tolják is a pocójukba :)
Tálalhatjuk: Erdei-gyümölcsöntettel, és bogyós gyümölcsökkel, próbáltam még egy kis csokireszeléket a szélére csempészni, de enélkül is tökéletes finomság.
Szólj hozzá!
Címkék: áfonya sajttorta fehércsoki erdeigyümölcs öntet Tojaslikörös sajttorta hütött sajttorta
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.