2013.12.15. 16:41
Marlenka torta
Amikor anya időhiányban szenved = ARBAT
Decemberben mint a legtöbb háziasszonynak, anyukának bizony nagyon sáfárkodni kell az idővel, hogy elegendő figyelem jusson mindenre és mindenkire.
Az én nagylányom Boldog születésnapja is erre az időszakra esik. Az egyik kedvence a Marlenka, ezért arra gondoltam, hogy ezzel a különleges tortával fogom őt meglepni.
Mivel nem volt időm a mézes lapokat megsütni, ezért most segítséget vettem igénybe hazafelé menet. Útba ejtettem az Orosz ARBAT Delicates boltot (hiszen a karamellizált kondenzált tejért) úgy is beakartam menni. Gondoltam, megkönnyítem a saját dolgom, és a tortalapokat is megveszem itt. Ebben a delicates boltban minden kapható, ami orosz étel-ital specialitás. Már a puszta látványért is megérti bemenni. Nézzétek milyen szép!
Itt írom a webcímet, több boltjuk és éttermük is van Budapest szerte : http://www.arbat.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=62&Itemid=28&lang=hu , ha esetleg van időtök és vágytok valami orosz különlegességre, csak bátran látogassatok el hozzájuk. Az eladóhölgyek nagyon kedvesek és persze nagyon segítőkészek.
Hozzávalók:
- 1 doboz kész mézes tortalap ( ARBAT Delicates :)
- 1 csomag karamell ízű pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 500 ml tej
- 2 evőkanál cukor
- 100 gramm vaj
- 1 doboz karamellizált kondenz tej ( ARBAT Delicates :)
- 50 gramm pirított darált dió
- 50 gramm étcsokoládé reszelve
Elkészítése: a krémnek
A lisztet a cukrot a pudingport összekevered, és fokozatosan hozzáadagolod a tejet.
Az egészet kevergetve felforralod, hiszen a liszt miatt, egy sűrű pudingot kapunk majd.
Mikor kész, kihűtjük, és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, és utolsónak a karamellizált kondenzált tejet. És már kész is a finom krémünk :)
A következő lépes már gyerekjáték :: fogjuk a kész mézes lapokat és megkenünk minden réteget. Utoljára hagyjuk a tetejét és az oldalát, majd szórjuk meg reszelt csokoládéval és dióval.
Nagyon fontos! Egy éjszakát fóliázzuk le légmentesre, és szobahőmérsékleten tartsuk másnapig.
Másnap aztán feldíszítjük gyertyával, tűzijátékkal, hogy kellőképpen örüljön az én édes lánykám, ennek az isteni finom tortának!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT DIA !
Ui: Köszönet az ARBAT Delicatesnek a finomságokért és a fotókért !
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.