agigilanyi 2013.12.15. 16:41

Marlenka torta

Amikor anya időhiányban szenved = ARBAT

Decemberben mint a legtöbb háziasszonynak, anyukának bizony nagyon sáfárkodni kell az idővel, hogy elegendő figyelem jusson mindenre és mindenkire.

Az én nagylányom Boldog születésnapja is erre az időszakra esik. Az egyik kedvence a Marlenka, ezért arra gondoltam, hogy ezzel a különleges tortával fogom őt meglepni.

 

 

photo 1_2.JPG

Mivel nem volt időm a mézes lapokat megsütni, ezért most segítséget vettem igénybe hazafelé menet. Útba ejtettem az Orosz ARBAT Delicates boltot (hiszen a karamellizált kondenzált tejért) úgy is beakartam menni. Gondoltam, megkönnyítem a saját dolgom, és a tortalapokat is megveszem itt. Ebben a delicates boltban minden kapható, ami orosz étel-ital specialitás. Már a puszta látványért is megérti bemenni. Nézzétek milyen szép!

photo 3_2.JPG 



Itt írom a webcímet, több boltjuk és éttermük is van Budapest szerte : http://www.arbat.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=62&Itemid=28&lang=hu , ha esetleg van időtök és vágytok valami orosz különlegességre, csak bátran látogassatok el hozzájuk. Az eladóhölgyek nagyon kedvesek és persze nagyon segítőkészek.


photo 1-3.JPG

 

 

Hozzávalók:

  • 1 doboz kész mézes tortalap  ( ARBAT Delicates :)

 

 

  • 1 csomag karamell ízű pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 500 ml tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 100 gramm vaj
  • 1 doboz karamellizált kondenz tej ( ARBAT Delicates :)
  • 50 gramm pirított darált dió
  • 50 gramm étcsokoládé reszelve

photo 2-3.JPG



 

 

Elkészítése: a krémnek

A  lisztet a cukrot a pudingport összekevered, és fokozatosan hozzáadagolod a tejet.

Az egészet kevergetve  felforralod, hiszen a liszt miatt, egy sűrű pudingot kapunk majd.
Mikor kész, kihűtjük, és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű  vajat, és utolsónak a karamellizált kondenzált tejet. És már kész is a finom krémünk :)

 

 


photo 3-2_2.JPG

 

 

A következő lépes már gyerekjáték :: fogjuk a kész mézes lapokat és megkenünk minden réteget. Utoljára hagyjuk a tetejét és az oldalát, majd szórjuk meg reszelt csokoládéval és dióval.
Nagyon fontos! Egy éjszakát fóliázzuk le légmentesre, és szobahőmérsékleten tartsuk másnapig.

 

 

photo 3-1_1.JPG

 

 

Másnap aztán feldíszítjük gyertyával, tűzijátékkal, hogy kellőképpen örüljön az én édes lánykám, ennek az isteni finom tortának!

 

 


photo 4_2.JPG

BOLDOG  SZÜLETÉSNAPOT  DIA ! 

 

marlenka.jpg

 

 

Ui: Köszönet az ARBAT Delicatesnek a finomságokért és a fotókért !

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr475686424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása