2014.03.16. 07:22
St.Patrick's napi kuglóf
Boldog Szent Patrik napot minden Ír barátomnak !
Gyorsan megy az idő, kb.egy éve hogy megszületett a csupasuti.blog.hu Köszönöm, hogy ellátogattok ide, és kedvelitek a sütikéimet.
Ma egy egyszerű mandulás kuglófot sütizek nektek, amit lehet természetesen más aromával is készíteni (pl: vanília,kakaó, stb...) ki mit szeret.
Én ma, az Ír ünnephez igazodva mindent zöldre figuráztam, így tisztelegve kedves Ír barátaim előtt.
St Patrik napjáról itt tudtok olvasni :
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Patrik_napja http://visitbudapest.travel/budapest-events/st-patricks-day-parade/ http://budapest.varosom.hu/programok/fesztivalok/St-Patricks-Day-Budapest.html
Hozzávalók:
- 4db tojássárgája, fehérje (habbá verni)
- 200 gramm cukor
- 4evk meleg víz
- 50ml olaj
- 1tk mandula aroma
- 1/2 tk zöld ételfesték
- 150 gramm liszt
- 1/2csomag sütőpor
- 1cs. cukormáz
Elkészítése:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzá a mandula aromát, a zöld ételfestéket, és 4-ek vizet.
A lisztet, sütőport és az olajat fokozatosan a zöld keverékhez adagoljuk.
Következő lépés, hogy egyesítjük a két keveréket. Ezt már kanalanként, hogy a habbá vert tojásfehérje ne törjön.
Olajozott, lisztezett formába töltjük és előmelegített sütőben 180-190C-on (ez nálam 4-es gáz fokozat), sütjük 25-30 percig.
Miután megsült, kihűtjük és elkészítjük hozzá a cukormázat, amit pár csepp zöld ételfestékkel színezünk. Rácsurgatjuk a kihűlt sütink tetejére és megszórjuk szeletelt mandulával.
Nos nincs más dolgunk, mint megkóstolni a kuglófunkat, öntöttem hozzá egy pohár finom krémlikőrt, hogy ezzel öblítsem le ezt a könnyű "Ír" sütikét :)
Ps: Happy St. Patrick day!
Szólj hozzá!
Címkék: kuglóf St Patricks day zöld kuglóf
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.