agigilanyi 2014.05.30. 08:55

Citrom krém

 

photo 3-2_8.JPG

 

Mit is lehet  kezdeni  a megmaradt tojássárgákkal ? ? ?  Nem szeretek kidobni semmit, így aztán elkezdtem törni a fejem mit is készíthetnék ebből a gyönyörű tojássárgából. (tanyasi friss tojás a piacról)

A poharas pavlovámból megmaradt 6 db tojássárga,  dobtam még hozzá kettőt, és így készült el ez a remek házi főzött citromkrém. 

Lássuk a hozzávalókat.

 

photo 1-5_2.JPG

 

Hozzávalók:

 

8 db tojássárgája  

150 ml frissen facsart citromlé

1 ek  reszelt citrom héja 

170 gramm porcukor ( vagy xilit )

200 gramm vaj

 

 

photo 3-1_6.JPG

 

Elkészítése:

 

A tojássárgákat, cukrot, citromlét, és a citrom reszelt héját összeforraljuk. Mielőtt elérné a forráspontot, kockánként adjuk hozzá a vajat. Közben kevergetjük!  

Puding sűrűségűre főzzük 3-4 perc alatt.

 

photo 4-1_8.JPG

 

Kihűtjük, és a fel nem használt maradékot jól záródó üvegbe teszem. Egy hétig is eláll a hűtőben. 

 

photo 5-3.JPG

 

Néhány tipp, mire is használhatjuk:

 

- pohárdesszert készülhet belőle (mint itt most nálam)

- ízesíthetjük a zabpelyhünket vele

- tehetjük palacsintába (akár amerikai palacsintába is, a recept itt található!

- natúr joghurtba is keverhetjük

- goffrira is kenhetjük

- makaron krémtöltelékének tökéletes

- fánkot tölthetünk vele, stb....

 És azt gondolom, hogy még fel nem sorolt, végtelen lehetőségeket rejt ez a finom krém, csak a fantáziánk szabhat neki határt.

 

 

photo 2-5_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csupasuti.blog.hu/api/trackback/id/tr686204165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása