2014.05.30. 08:55
Citrom krém
Mit is lehet kezdeni a megmaradt tojássárgákkal ? ? ? Nem szeretek kidobni semmit, így aztán elkezdtem törni a fejem mit is készíthetnék ebből a gyönyörű tojássárgából. (tanyasi friss tojás a piacról)
A poharas pavlovámból megmaradt 6 db tojássárga, dobtam még hozzá kettőt, és így készült el ez a remek házi főzött citromkrém.
Lássuk a hozzávalókat.
Hozzávalók:
8 db tojássárgája
150 ml frissen facsart citromlé
1 ek reszelt citrom héja
170 gramm porcukor ( vagy xilit )
200 gramm vaj
Elkészítése:
A tojássárgákat, cukrot, citromlét, és a citrom reszelt héját összeforraljuk. Mielőtt elérné a forráspontot, kockánként adjuk hozzá a vajat. Közben kevergetjük!
Puding sűrűségűre főzzük 3-4 perc alatt.
Kihűtjük, és a fel nem használt maradékot jól záródó üvegbe teszem. Egy hétig is eláll a hűtőben.
Néhány tipp, mire is használhatjuk:
- pohárdesszert készülhet belőle (mint itt most nálam)
- ízesíthetjük a zabpelyhünket vele
- tehetjük palacsintába (akár amerikai palacsintába is, a recept itt található!
- natúr joghurtba is keverhetjük
- goffrira is kenhetjük
- makaron krémtöltelékének tökéletes
- fánkot tölthetünk vele, stb....
És azt gondolom, hogy még fel nem sorolt, végtelen lehetőségeket rejt ez a finom krém, csak a fantáziánk szabhat neki határt.
Szólj hozzá!
Címkék: citrom Lemon maradék felhasználás citrom krém Lemon curd tojás sárgájából gazdaságoz
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.