2015.05.17. 13:17
Philadelphia cheese flan
Ezt a csodálatos desszertet először egy fogadáson ettem , később addig nyaggattam a chefet amíg elárulta a receptet :)) elképesztően finom és mivel nem tartalmaz lisztet és a cukrot kicseréltem gyümölcscukorra, akár diéta esetén is lehet (no jó, ez némi túlzás :)) készíteni, és fogyasztani.
Hozzávalók:
375 gramm Philadelphia sajtkrém (ez 3doboz X 125gramm)
1 doboz sűrített , cukrozott tej (397gramm)
5 db tojás (L)
200 gramm cukor (ebben az esetben gyümölcscukor)
2 tk vanília aroma
(szükségünk lesz még vízfürdőre, amibe belefér a tepsink, és egy turmix masinára :
Elkészítése:
A cukrot aranybarnára olvasztjuk ,majd átöntjük a sütőformánk aljába (hiszen ez kerül majd a sütink tetejére )
Következő lépés, fogjuk a turmix masinánkat és bele a sajtkrémet, az egész tojásokat, a sűrített tejet és a vanília aromát. Néhány percig turmixoljuk majd mikor egynemű ráöntjük az olvasztott cukorra ami azóta kissé meghűlt a sütőformában.
A megtöltött formánkat, beleültetjük a vízfürdőbe (ami természetesen meleg) és már is mehet az előmelegített sütőbe 200C-on (ez az én gázsütőmön 4-es fokozat) 50-55 percig sütjük.
itt láthatjátok:
Miután megsült, hagyjuk langyosra kihűlni majd egy éles késsel óvatosan körbevágjuk teszünk egy tányért a tetejére és egy mozdulattal átfordítjuk.
Legyen türelmünk teljesen kihűteni, mert sokkal szebben szeletelhető , díszíthetjük bogyós gyümölcsökkel vagy pirított mandulával, de így is csodálatosan finom , hisz a karamell megadja az extra fincsi érzést!!!
Ui: Köszönet T. Tamás Chef Úrnak a kitűnő receptért :)
6 komment
Címkék: flan krémsajt paleo liszt nélkül
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Amanda Anonymus 2015.05.18. 11:21:13
A süti csodásan fest, imádom a karamellt. De azért az enyhe túlzás, hogy diétázók is bátran ehetik. A gyümölcscukor és a krémsajt is elég kalóriadús alapanyag... Szóval azért csak mértékkel... Kár, hogy a modern, kalóriaszegény édesítőket, mint pl. a xilit, nem lehet karamellizálni.
cucurbita pepo 2015.05.18. 15:41:17
agigilanyi 2015.05.18. 18:57:03
Meg is ritkultak a bejegyzeseim mert nagyon nehez betartani, ha sutogetek :))
Probalok javitani a bejegyzesen , hogy ne erezze felrevezetve magat senki.
Udv: Agi
agigilanyi 2015.05.18. 19:03:12
Udv: Agi